tiistai 1. lokakuuta 2013

Lankaa lääkkeeksi!

Ja virkkausta sekä neulontaa hyvinvoinniksi!

Edellisessä päivityksessä kerroin meillä työpaikalla menossa olevasta isoäidinneliö projektista, sen neliöiden virkkuuvaiheesta: Isoäidinnelioitä ja peitteitä yhteisöllisesti.


Tuo päivitys viivästyi kovasti, kun kohta henkilöstöpäivien jälkeen sain flunssan, josta seurasi uskomaton ikävien tapahtumien ketju. Flunssasairaslomalla nitkautin selän ja jouduin menemään ambulanssilla terveyskeskukseen. Siellä vuodeosastolla toisena päivänä sain kovan kuumeen, jonka vuoksi kiikutettiin ambulanssilla keskussairaalaan tiputukseen. Kipulääkitys oli saanut vähän kaikki arvot sekaisin (sappi, maksa, munuaiset...), häikkää oli myös sydämen toiminnan kanssa. Lopulta diagnoosit selkeytyivät. Onneksi ei ollut kuitenkaan keuhkoveritulppaa, vaan keuhkokuume. Ja sitten se issias. Keskussairaalassa meni viikko, oli kaikenlaista kuvaamista ja jatkuvaa verikoetta sekä keuhkopussin tyhjentäminen sinne kertyneestä nesteestä. Viides viikko on nyt menossa ja toipuminen sekä iskiaksesta että keuhkokuumeesta etenee hissun kissun. Koska tämä ei kuitenkaan ole sairaskertomusblogi, niin ei tuon enempää tautien yksityiskohdista. Piti tuo tarina kuitenkin mainita, koska toipuminen oli erinomainen syy hankkia uusia lankoja! Kerrankin aikaa selailla nettilankakauppoja. Ei siis mitään niin pahaa, etteikö jotain hyvääkin.


Mutta lankoja tuli mukaan myös työpaikan henkilöstöpäiviltä, kun ystävän kanssa käytiin maissa Tukholman Södermalmin aluetta katsastamassa. Se onkin nykyisin Tukholman mielenkiintoisin kaupunginosa putiikkeineen ja kahviloineen. Ja sää oli mitä mainioin! Lankakauppa Liten Nystan on siellä Sangt Paulsgatan 20:ssä. Pieni sympaattinen lankakauppa, jossa paljon mielenkiintoisia lankoja. Paikalla oli ennen (3 vuotta sitten) Marias Garn niminen kauppa, josta esim. Ulla neuleen kirjoituksessa Tukholman lankakaupoista kerrotaan. 


Erityisen sympaattiseksi Liten Nystan kaupan teki elokuussa se, että myyjänä oli mies, joka siinä asiakkaiden palvelemiseen ohessa neuloi hahtuvalangasta vauvan vaippahousuja. Oltiin jo kaupasta ulkona, kun käännyin jakaisin ja kävin pyytämänsä luvan valokuvan ottamiseen. Mukaan Tukholmasta tuli neulepellavaa, kaupan omaa värjäystä olevaa villaa ja puuvilla-pellavalankaa.


Lisää pellavalankoja tilailin kotona Titityyn verkkokaupasta, kun päätin, se on just oikea lanka mun kesäiseen mekkoprojektiin. Sehän meni sivuraiteille, kun mekosta tulikin liehukehelmainen pitsitunika. Tosin ihan mahtava sellainen, eli ei mikään huono sivuraide. Yllättävät positiiviset polut ovat elämän suola. Ja kai joku tarkoitus tässä syyskuun rämpimispolullanikin on ollut ;-( Ja Titityystä tuli kuin huomaamatta myös hamppua tiskirätteihin ja silkkipellavaa tyttären tunikaan. Ja pitihän tilausta kasvattaa niin, että sai ilman toimituskuluja ;-)Sitten kävikin hienosti, kun Taito Pirkanmaan toi markkinoille rajatun erän Roosa nauha sukkalankaa <3 Jo pelkästään hyvän tarkoituksen vuoksi sitä oli hankittava monta vyyhteä. Jokaisesta vyyhdessä kun menee 80 senttiä syöpäsäätiön hyväksi. Ja syyskuussa langat sai ilman toimitusmaksua, toinen hyvä syy tilata ja säästää!Nyt on ekat Roosa nauha sukat koukuilla ja puikoilla. Isoäidinneliöiden, -sydämen ja palmikkosukan integraatiota. Tiedätkö muuten, miten sydän-neliö ruutu on tehty? Ei siinä ei ole erillistä sydäntä ommeltuna isoäidinneliöiden päälle, vaan niillä on yhteinen keskusta. Ne ovat siis erottamattomasti toisissaan kiinni. Ja nyt myös sukan varressa. Ehkä laitan ohjeen blogiini sydämellisen mummon virkkaamisesta jonain päivänä :-)
 


En meinannut millään muistaa, miten isoäidinneliöalkuinen sydän tehdään, vaikka olen niitä aikaisemminkin virkannut. Onneksi minulla on mm. sellainen  etupihan omenapuun villahousuissa. Tuolla kuvassa melkein rungon alareunassa surullisena repsottaa. Mutta kun avaa kokonaan näkyville, niin varsin terhakkaalta ja värikkäältä se edelleen näyttää, vaikka on tuonne kiinnitetty kesällä 2012.
Näistä neulegraggitipuistani löydät blogistani monta juttua vuosen 2012 kesältä ja syksyltä.Näitä sydämiä virkkailin Maailman sydänpäivänä 29.9.2013 ajatellen mm. oman sydämen hyvinvointia, kun siinäkin ilmeni pientä haastetta ja seurattavaa tämä sairastelun myötä. Pakollinen pysähtyminen on taas kerran muistuttanut, että terveys ei ole itsestäänselvyys. Sitä pitää vaalia monin tavoin. Sekä omaa että läheisten terveyttä <3


Sukat pitääkin saada sukkelaan valmiiksi, kun perjantaina 4.10.2013 on Roosa nauhapäivä - silloin pukeudutaan pinkkiin hyvän asian edestä <3  Ja hissutellaan kotona sydämelliset mummot Roosa nauha sukissa <3


Minusta on parissa viikossa kehittynyt varsin taitava selällään virkkaaja ja neuloja ososuhteiden pakosta, kun istuminen on ollut se vaikein asento.Ilman käsitöitä nuppi olisikin jo seonnut. Lisäksi ilona on ollut työyhteisön virkkaamien mummotilkkujen sommittelu peitteiksi, mutta niistä sitten ihan oma juttunsa tänne aikanaan.Rauhallista Roosa päivää ja loskatonta lokakuuta kaikille!


2 kommenttia:

  1. Ikävää sairastella.... Mutta uudet lankasi ovat kauniita!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, mutta nyt jo voiton puolella. Ja uusia lankoja lisää tilaamassa ;-)

      Poista