sunnuntai 17. elokuuta 2014

Oman tyylin käsilaukut

Punottuja käsiveskoja

Olen ihan myyty kaiken punotun edessä. Etenkin korien, jotka koon ja muodon pohjalta soveltuvat käsilaukkukäyttöön.


En olen vielä löytänyt merkkilaukkua, joka saisi sydämen sykähtämään enemmän kuin päre- tai pajukoppa. Käsilaukkukokoisia tosin niissä ei tule tarpeeksi usein vastaan.


Hämäläinen Kaarnalaiva käsityöverstas tekee just mulla passeleita pärekoppia. Mukaan lähtee joka tapahtumasta uusi tuote. Nämä nykyiset kapeat mallit ovat ihan mahtavia kantaa ja käyttää. Mutta myös Kaarnalaivan isot puu- ja kauppakorit kuuluu mun suosikkeihin. Aitoa perinteistä punontaa, jossa ei ole mitään niittejä tai muuta vippaskonstia.


Vanha kapeamallinen yksisankainen koppa saa pitää luonnonvärinsä, mutta uusi vähän pienempi kaksisankainen sekä pieni käsilaukkukokoinen saivat vihreän värin. Väri on jauhoa, joka liotetaan kiehuvaan veteen.

 
Jäähtymisen jälkeen väri levitetään sienellä koppaan. Suosittelen kumihanskoja. Tein ekan värjäyksen ilman hanskoja niin innoissani, että vasta lopuksi huomasin omistavani täysin vihreän oikean käden.

 
 
Ei lähtenyt helposti pois, vaikka kuinka hinkkasin.  Tekevälle taas sattui. 


Pienen kopan värjäämiseen kävin ostamassa kertakäyttökumihanskoja.


Värin kuivuttua levitin päälle mehiläisvahasta tehdyn kiiltovahan. Pinta pysyy siistimpänä käytössä.


Pieneen koppaan tei myös kankaisen sisälaukun ja olkahihnan. 
 

Kyllä, meinaan käyttää olkalaukkuna. Jonkun mielestä varmaan lasten marjakori.
Punottujen käsilaukkujen sarjaani täydentää punottu pajukoppa kahdella kahvalla. Se on kylläkin tuontitavaraa, vaikka onkin Koiramäen pajutallista ostettu. 
 
 
Tämän kesän kunniaksi se sai uuden sisälaukun. Vanha oli parin vuoden käytöstä jo nuhjaantunut.


Nyt iloitsen, kun luulen, että olen löytänyt tuohipunojan, joka voisi tehdä minulle kauan toivomani tuohisen olkalaukun. Tilaus on vielä vähän vaiheessa, mutta etenee.


Omatekemä hakapunottu kirjasta tehty olkalaukku täydentää tätä sarjaa.


  
 
Sorry siis Luis Vuittonit, DC:t, Michael Korssit ja muut, en vaan innostu laukuistanne. Onneksi meitä on moneksi! Se on rikkaus ja antaa tilaa myös kummastelulle.

9 kommenttia:

 1. ihania koreja ja kekseliästä käyttää niitä käsilaukkuina! Tosi upea tuo, minkä olet itse tehnyt kirjasta, ja kiva idea ommella kankaiset sisälaukut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kovasti kehuista Amria! Kankaiset, tai siis kerniset, sisälaukut on tekeillä myös tuohon isoon vihreää koppaan. Ei kastu työ- tai muut paperit syyssateilla.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Niin minustakin ja parasta että toista samanlaista ei tule vastaan :-)

   Poista
 3. Oooo, mikä ihana vihreä kori :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin, mitä mainioin kori ja väri korilla <3

   Poista
 4. Hienot korit ja kiva kun itse värjäät. Upea tuo sinun itse punoma. Hyödyllinen idea ommella pussukka sisäpuolelle, tekee korin vielä persoonallisemmaksi.

  VastaaPoista
 5. Hienoja koreja. Oivallinen idea tuo pussi toreilla ei nykyisin mennä kori auki tyyliin. Saattaa huomata olevansa lompakkoa köyhempi. Minulla oli jäänyt kori ulos kun lähdimme maalta. Monta kuukautta ja monta märkää lehteä sienikorini sisällä. Home pilkkuja tuloksena ja minua harmittaa. Onko sinulla konstia millä saisin homeen pois? Juu kompostoimalla mutta sitä en haluaisi. Sivuillasi on vaikka mitä kivaa täällä kuluu jokunen ilta näitä ihaillessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Salomea! Kiva kun viihdyt blogissani ja löydät täältä itseäsi kiinnostavia juttuja! Homeenpoistoon on olemassa siihen tarkoitettuja puhdistusaineita, esim. Pajutex oy:n sivuilta löysin pari vaihtoehtoa googlaamalla. Käyttökokemuksia minulla ei niistä ole. Home on harmillinen kumppani. Koita puhdistamista, ettei tarvitse kompostiin hyvää koria laittaa.

   Poista