sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Georgen villapaita

Heijastavia luita taskut täynnä

George on komea walesinpaimenkoirauros eli Welsh corgi pembroke. Yksi kolmesta suosikkikoiraroduistani! Hänelle tarvittiin villapaitaa. George menetti laumastaan yhden tärkeän henkilön viime syksynä. Tuon ihmisen villapaita päätyi Georgelle pienen tuunauksen jälkeen. 

 
Toiveena oli loimimainen villis, joka ei tule liian pitkälle mahan alla, mutta kiinnittyy hyvin paikalleen. Pari strategista mittaa Georgesta - selänpituus, vatsanympärys, kaulanympärys - ja sitten mittailemaan ja ideoimaan. Harmillisesti onnistuin hukkaamaan monta kuvaa tekovaiheesta, onneksi jotain löytyi kameroista.


Villapaita pesukoneeseen 40 asteen kirjopesussa huovuttumaan, kutistumaan ja tiivistymään. Kutistus toimi hyvin 100% villaisella paidalle. Villapaidan kaula-aukko oli juuri samankokoinen kuin Georgen kaulanympärys. Hienoa, ei tarvinnut rikkoa valmista kaula-aukkoa.


Luita toivottiin Georgen heijastimiksi, niitä siis kunnon kasa taskuihin ja myös etupuolelle. Selkään tuli isot taskut sekä eteen niskan taakse kuin myös peräpäähän töpöhännän päälle. 


Näin selkäosa on osin kaksinkertainen ja taskuihin sain hyödynnettyä villapaidan helman resoreita. Kaikki reunat on huoliteltu ruskealla villalangalla pykäpistoin. Vatsan alta selän päälle kiinnittyvät hihnat, joiden päähän lukko vanhasta repusta. Takajalkojen varten kuminauhalenkit, jotta loimi pysyy kovassakin vauhdissa paikallaan.


Pientä säätöä taskuihin ja kaula-aukkoon on käytössä tehty, että villis pysyy Georgen vauhdissa päällä ja paikallaan. Lumileikit ovat niin hauskoja!


Taas opin jotain uutta koirien anatomiasta. Rodut ovat niin kovin erilaisia. Ihanaa, kun pystyin antamaan Georgen laumalle tärkeän ihmisen villapaidalle uuden elämän Georgen villiksenä. 

 
Kiitos hauskasta yhteistyöstä George ja lauma! Mukavia lumileikkejä!


Kuvat Georgesta lumileikeissä hänen laumaltaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti