keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Baskeri ilman kämmekkäitä on kuin...

... kesä ilman kesäkäsitöitä (no way)

Siis mahdoton ajatus. Ei onnistu ihan helpolla. Toivottavasti en kohtaa. Eilen postaamani Aurinko päässä -baskeri sai kaveriksi kämmekkäät, koska lankaa jäi sopivasti vajaa kerä jäljelle. Lankatiedot ja baskerin ohje tuosta linkistä.


Kämmekkäät neuloin 3,5 numeron puikoilla eli langan suosituksen mukaan. Niistä piti saada baskeria napakammat. Käytin aina niin ihania Knit Pron neliskanttisia cubics sukkapuikkojani.


Kämmekkäissä on 36 silmukkaa eli 9 silmukkaa / puikko eli 3 pitsikuvion mallikertaa. Pitsikuvion ohje on eilisessä baskeripostauksessa. Samoin resorin ohje, joka on siis kahden silmukan palmikkoa. Kämmekkäiden resori on saman levyinen kuin baskerin alareuna eli kolme mallikertaa.


Reunan jälkeen on neulottu kaksi kokonaista mallikertaa pitsineuletta. Tämän jälkeen on peukalonpaikkaa varten neulottu 7 silmukkaa erivärisellä langalla keskelle yhtä pitsimallikertaa. Tämän jälkeen vielä yksi kokonainen kuviomallikerta. Sitten neljä kerrosta 2 oikein, 1 nurin joustinneuletta. Silmukoiden päättely sopivan joustavasti.


Peukun paikalta erivärinen lanka pois ja samalla silmukat puikoille. Päistä pari silmukkaa lisää niin, että peukalossa on yhteensä 18 silmukkaa kolmella puikolla. Sopiva määrä kerroksia (4 - 5) 2 oikein, 1 nurin joustinta. Silmukoiden päättely. Toinen kämmekäs samalla tavoin. Peukalon sijoittamisella ei ole väliä, kunhan on taas keskellä yhtä pitsimallikertaa.


Hymm. Jotain ekstraa vielä kesäasusteisiin.
 

Kukkia baskeriin ja kämmekkäisiin.Havaitsetko sydämen?


Vaikka onkin kaksivaiheinen, koska...


...kuvaajan kädet ei riitä kaikkeen.

 
Nams. Kukat ovat samalla mallilla kuin toissa keväisissä Kevätkeijun balleriinoissani (31.3.2013). Kukkien kuvallinen ohje on 7.4.2013 postauksessa Kukkia, kukkia, kukkia... ja sanallisesti myös kirjassa Anna kaikkien kukkien kukkia.


 Runsaasti kukkia sinunkin kesääsi <3


4 kommenttia:

 1. Voi miten kauniit asusteet. Saako matkia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirena! Ohjeet on täällä käytettäväksi eli ole hyvä vaan :-)

   Poista
 2. Sekä kuvio että lanka mukavan kesäiset (kuten kuvausympäristö ja malli).

  VastaaPoista
 3. Kiitos Jokke! Kuvio muuttuu syksyiseksi villalangalla ;-) Mutta nyt vielä nautitaan kesästä ja helteistä <3

  VastaaPoista