maanantai 4. kesäkuuta 2012

Huomio hetkeen - kukkia tilaisuuteen räätälöiden


Origami -kukkia taitellen ja taiteillen

Viime vuonna ilmestyi suomenkielinen versio Jason Thompsonin kirjasta "Kirjan uusi elämä - Tee kirjan kansista ja sivuista kauniita esineitä." Ehdin monet kerrat sitä kuolaamaan kirjakaupoissa ja onneksi sain lopuksi hankittua sen itselleni JUJU-kirjakerhon kautta muita kirja- ja nettikauppoja edullisempaan hintaan.

En ole koskaan erityisemmin tykännyt askartelusta, mutta tässä kirjasta olen saanut paljon uusia ideoita omaan tekemiseeni. Kirjassa on origami -taitteluna tehty kattauskukka, jota olen varrellisena soveltanut muutamaan kertaan kevään aikana. Taitteluohje on helppo ja tulos silti näyttävä. Kukkaa on helppo varioida kokoa ja materiaalia muuttaen.

Kummityttö sain origami -kukat 18-vuotissynttärien kunniaksi maaliskuun lopussa. Kukat tein vanhasta nuottikirjasta ja onnittelukortti on kukkiin liimatuissa sydämissä.


Valmistumista AMK-tutkintoon juhlittiin huhtikuussa, kun poikani avovaimo valmistui hortonomi (AMK):ksi. Onnittelukukat tein mieheni vanhasta yhteiskouluaikaisesta kasviopin kirjasta.


Työyhteisössäni oli viime viikolla haikea päivä, kun yksi pitkään meillä ollut tehokas kehittäjä lähti pois uudelle paikkakunnalle uusiin haasteisiin. Yhdessä lähitiimien kanssa askarreltiin hänelle kukkia vuosien aikaisista tuotoksista: opinto- yleis- ja hakijan oppaista, työajanseurantalomakkeista, palveluesitteistä jne. Kukkia syntyi kaffetunnin aikana ainakin 15 kappalella. No, ehkä tauko oli vähän lakisääteistä pidempi, mutta työyhteisön yhteenhitsautumista se paransi taas kerran eli toimi hyvänä tykyilynä. Kukkakimpusta tuli kirjava ja monimuotoinen, ihan kuin matkaan lähteneen työkumppanin työura meillä :-)2 kommenttia:

  1. Hienoja on! :> mikä noissa alimmissa kukissa on vartena?

    VastaaPoista