sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Aurinkoa sadepäivään :)


 Retromekko


Tänään alkoi satamaan vettä aamupäivällä. Sen jälkeen sitä on tullut taukoamatta kovaa tai kaatamalla. Kasvimaa ja kukkapenkit ovat jo riittävän märkiä. Mutta sade ei vaan lopu ja anna auringon paistaa.

Kaivoin esiin viittä vaille valmiin mekon. Siitä sain omaksi iloksi varmaa aurinkoa - kangas 60-luvun kelta-ruskee verhokangas. Rakastan 60-70-lukujen värikkäitä puuvillakankaita. Kierrätettyinä ne ovat taatusti kutistumisensa kutistuneet, eikä tule pesun jälkeen ylläreitä vastaa.

Melko lyhyt takkimekko puolipitkillä hihoilla ja pyöreäreunaisilla kauluksia on nappimalli kankaaseen ja myös minulle mekon käyttäjänä. Napinlävet mekkoon, napit kiinni, legginssit ja keltaiset kengät jalkaan ja terassille poseeraamaan. Napitkin mekossa ovat kierrätystä eri vaatteista, 6 nappia, josita 3 keskenään samanlaisia, loput kaikki erilaisia. 

Kuvaajan kanssa yhteistyö sujui yllättävän mutkattomasti!Vanhojen kankaiden etu on myös se, että ne ne kestää aikaa, ovat persoonallisia, eivätkä  kävele vastaan kaduilla. Ja valmistusprosessi voi kestää pitkäänkin, eikä pari vuotta vaiputa ikään just mitään. Ikävä puoli on se, että hyvät vanhat kankaat ovat nykyisin niin kysyttyjä, että ihan joka kirppis reissulta ei löytöjä tee.  Toisaalta hyvä, sillä hyllytila työhuoneessa on rajallinen.


 

Kiva mekko tästä tuli, taatusti yksi tämän kesän lemppareista!


1 kommentti: