tiistai 25. joulukuuta 2012

Excuse -päivitys

Aika on kulunut kuin siivillä

Edellisestä päivityksestä on - hupsista :o - kulunut aikaa jo pari kuukautta. Tässä on ollut loppuvuoden aikana kasakaupalla kaikenlaista mukavaa kiirettä. Mukavaa sen vuoksi, että kiire on painottanut vapaa-aikaan ja kädentaitoasioihin eikä arkipäivien työtöihin. Mukavia kokemuksia, uusia verkostoja ja roppakaupalla ideoita on ollut tämän syksyn teema. On kertynyt kasakaupalla muisteltavaa monenlaisista kädentaitoihin liittyvistä asioista. Tässä postauksessa joitakin highlightejä parilta kuukaudelta.

Lokakuun viimeisenä viikonloppuna oli Hämeenlinnassa Kalevalaisten naisten kekri päivät. Kekrimarkkinoilla oli monenlaisia työpajoja johon sekä kekrin osallistujat että kaupunkilaiset saivat tulla kokeilemaan monenlaisia kädentaitoja ohjatusti. Tyttäreni opasti kusudama -kukkien taittelua vanhojen kirjojen sivuista. Minä ohjasin matonkuteista räsyvirkkausta isoäidinneliöohjeella. Vajaan kolmen tunnin aikana syntyi paljon onnistumisen kokemuksia ja mukavia muistoja kotiin vietäviksi. Meitä ohjaajia ilahdutti vielä parin viikon päästä Kalevalaisten naisten liitolta postissa kiitokseksi ohjauksesta tulleet kalevalakorut.

Räsyvirkkaajia kekrimarkkinoilla 27.10.2012

Valmis pannusalunen räsystä 27.10.2012


Melkein suoraan kekrimarkkinoilta eli seuraavana päivänä alkoi viikon D-vitamiinilataus Playa del Inglesissä. Työroolit narikkaan ja turistina olemista omaan tahtiin. Miehen kanssa käveltiin hiekkarannalla ja kaduilla tolkuton määrä kilometrejä. Ja kun oli aika ottaa rantatuolissa aurinkoa, syntyi samalla sukkapari jos toinenkin joulumyyjäisiin. Bambukoukku ja lankakerät olivat pelastus 6 tunnin lentomatkoilla mennen tullen.

Bambuhameen helmakiharat heiluen kävelyä ympäri Inglesin

Isoäidin villasukkia syntyi kuin huomaamatta rannalla ihmisten menoa seuratessa

Seuraavalla viikolla loman jälkeen tuli Suuresta Käsityölehdestä iloinen yllätys sähköpostiin. Lehden 
verkkosivuille lähettämääni patalappuvalokuvaa oli tykätty niin kovasti, että voitin patalappukuvakisan ja sain itselleni Delseyn matkalaukun. Patalappukuvani on Suuren Käsityölehden numerossa 11-12/2012. Patalappujen kuvat ja ohjeet löytyvät blogini vanhemmista päivityksistä:
http://punos-sidos-silmukka.blogspot.fi/2012/08/patalappuja-patalappuja-patalappuja.html ja http://punos-sidos-silmukka.blogspot.fi/2012/07/patalappu-siita-tuli-ja-jampteilla.html .

11 virkattua patalappua orrella kesällä 2012
lentolaukun kokoinen harmaa Delsey

Heti seuraavana viikonloppuna oli vihdoin kauan odottamani kehruukurssi Villavyyhti -kaupan tiloissa Helsingin Vallilassa http://www.villavyyhti.fi/kurssit/v-rttin-kehruun-alkeet . Jenni, entinen oppilaani, piti hyvän yhden päivän kurssin värttinällä kehruusta. Kurssimaksuun sisältyi värttinä, joten kehruuta voi jatkaa omin avuin kotona. Hankin ennen kurssia myös uuden suomalaisen kirjan Kehrääjän käsikirja (Tuuli Salmelan kirjoittama). Päivä oli niin intensiivistä kehräämistä, että kameraa en kassista ehtinyt esille ottamaan. Ehkä keväällä on aikaa mennä Jennin rukillakehräämisen kurssille. Kehruuseen valmistautumisesta olen blogannut alkusyksystä: http://punos-sidos-silmukka.blogspot.fi/2012/10/villalla-fiilistelya.html .

Värttinät, kuva Villavyyhden verkkosivuilta (em. linkki)

Osallistuminen Suomen sukkamestarikisaan elokuussa ei tuottanut tulosta, mutta ihan kelpo sukat Reinoista tuli. Marraskuussa Reino-sukat olivat Suomen sukkamestarikisan villasukkapuussa Suomen kädentaitomessuilla Tampereella. En messuille itse ehtinyt tänä vuonna, mutta hyvä ystävä bongasi Reinot Tampereelta ja otti sieltä hyviä kuvia minulle. Reinoista olen tehnyt blogiin ihan oman päivityksenkin: http://punos-sidos-silmukka.blogspot.fi/2012/10/reinosukat.html .
Sukkapuu Suomen kädentaitomessuilla 2012
  
Reino-sukat sukkapuussa keskellä kuvaa

Marraskuun 18.päivänä pakkashuuruiset puetut puuni jaettiin kuvana ranskalaisen File Tag Ville -Facebook sivuilla https://www.facebook.com/filetagville. Vielä lumisempia kuvia puista sai joulukuun alussa, jolloin pysyvä lumi tuli myös Hämeenseen. Neulegraffitit jaksaa innostaa aina vaan :-)

Puetut puut 18.11.2012 lumihuurussa. Tämä kuva levittäytyi myös maailmalle

Puetut puut tieltä kuvattuina joulukuun alussa - Pablokin ihailee <3

Marraskuu oli valmistautumista Naisten Joulumessuille Wanhaan Satamaan Helsinkiin. Vuoden 2012 Naisten joulumessut Wanhassa Satamassa olivat 82. naisten joulumessut, lisätietoja tapahtumasta: http://www.naistenjoulumessut.fi/ . Hyväksi osoittautui pöydän testirakentaminen keittiöömme vajaa pari viikkoa ennen messuja. Yhdessä kolmen ohjaustoiminnan artenomi (AMK) opiskelijan kanssa yhteinen 5 myyntipäivän keikka oli hyvä kokemus käsityötuotteiden myynnin iloista ja haasteista. Kuinka erottua massiivisesta tarjonnasta? Kuinka hinnoitella tuotteet oikein? Kuinka myydä aktiivisesti tyrkyttämättä tuotteita asiakkaille? Sadan kilometrin matkat yhdistettyinä 8 tunnin messupäiviin sekä osaston rakentamiseen ja purkamiseen oli kuitenkin fyysisesti rankka setti, vaikka neljän hengen tiimissä työvuorojen ja vastuiden jakaminen toimi hyvin. Kokonaisuus jäi kyllä vahvasti plussalle, kun summaa sekä myynnin, vanhojen kavereiden tapaamisen, mukavat ja tuotteita kehuvat asiakkaat kuin myös uudet tuttavat ja verkostot, joita messuilla syntyi. Tuli myös ajatuksia tuotteista, joita käsityömessuilla ja markkinoilla ei juurikaan ole ja joille voisi olla tilausta.


Messupöytää rakentamassa 4.12.2012, Wanha Satama
 
Naisten joulumessut 5.-9.12.2012 Wanha Satama

Joulukuun alussa päättyi suomalainen neulegraffitikisa. Osallistuin siihen tolppatytöllä, jonka tavoitteena on luoda sekä työkavereilleni että itselleni hyvää mieltä työpaikan pysäköintialueella. Lämpötolppaan kävin graffitin kiinnittämässä iltapimeällä juuri ennen lumen tuloa Hämeenlinnaan. Tolppatyttö jaksaa hymyilla joka aamu ja ilta ja hänen sydän on kohdallaan. Kisan tulokset selviävät tammikuussa. En pistäisi pahakseni, vaikka palkintona oleva viikon matka tulisi Turenkiin.


Tolppatyttö kiinnitysiltana joulukuun alussa 2012

Tolppatyttö itsenäisyyspäivän aikaan lumupeitteessä


Joulukuun puolivälistä Jouluun olikin sitten hyvin aikaa valmistella oman perheen Joulua ja joululahjoja. Myymättä jääneet tuotteet pelastivat osan lahjahankinnoista, mutta tarpeelliset tumput ja sukat ehdin vielä hyvin tekemään iltaisin sekä juna- ja automatkoilla ennen aattoa.

Sydäntumput ystävälle <3

Hyvän joulun toivotuksia <3

Jo ennen uutta vuotta lupaan palata kulunutta syksyä aktiivisemmin blogin äärelle! 
Puolivalmiita tuotoksia aiheista on valmiina puolentusinaa.

Sydämellistä loppuvuotta kaikille <3

Sydäntumput ystävälle <3

8 kommenttia:

 1. NO huhhuh! Paljonhan nyt onkin sitten asiaa, ja mielenkiintoista!!!! Kauniita käsitöitä ja kekseliäitä ideoita!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vähän itseäkin huimaa. Arjessa ei aina huomaakaan, miten paljon kivaa tulee koko ajan vastaan. Ja myös itse tehtyä ;-)

   Poista
 2. Upea bloggaus, niin paljon kaikkea kaunista. Tästä on hyvä jatkaa uuteen alkavaan vuoteen.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Seija, hyvää alkavaa vuotta :-)

  VastaaPoista
 4. Hengästyttävää vauhtia olet pitänyt syksyn ja paaaljon saanut aikaan!
  Oikein mukavia lomia ja onnistumisen täyteistä alkavaa vuotta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti <3 Touhukasta uutta vuotta myös sinulle. Ja uusia virkkuujuttuja. Mä olen tehnyt tänään krokotiilivirkkasta ekan kerran ikinä, ehkä siitä jo seuraava päivitys :-)

   Poista
 5. Olipas taas mukavaa tarinaa ja ihania kuvia! Kyllä matkalaukku tuli oikeaan osoitteeseen:-) Auton lämmitystolpan kanssasi jakavana voin todeta, että tolppatyttö oli iloinen yllätys ja jaksaa ilahduttaa aina kun tolpalle kurvaan :-) Uusi vuosi tuokoon sinulle roppakaupalla ideoita ja intoa <3 Soile

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, intoa saan aina myös sinun positiivisuudesta ja hyväntuulisuudesta. Otin sinusta mallia tolppatyttöön :-)

   Poista