sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Sydämen asialla

Sydämellinen kiitos tunnuksesta!

Noin viikko takaperin sain mukavan yllätyksen, kun Lankapirtin Matleena antoi omassa blogissaan minulle ja blogilleni tunnustuksen. Lämmin kiitos siitä <3. Muutenkin Matleenan blogi on vauhdittanut kovasti liikennettä täällä minun blogissani, kun hän on viitannut päivityksissään ohjeisiini useamman kerran. Toinen iso kiitos siitä <3 <3

Tässä siis saamani tunnustus <3

 

Tunnustussydämen ja lähenevän ystävänpäivän innoittamana kävin läpi omaa sydäntuotantoa. Tosin oletuksella, että ei oikein mitään siihen löydy. Eikä ainakaan kuvamateriaalia, kun tämä kuvaus- ja bloggausinnostus ovat varsin tuoreita asioista. Blogini täyttää 1-v vasta 1.6.2013.

Kummasti löytyi kuitenkin useammalla tekniikalla tehtyjä sydämiä. Punottuna, virkattuna, neulottuna, ommeltuna... Vaatteissa, asusteissa, neulegraffiteissa...

Tässä katsaus löydöksiin, vanhemmasta tuoreenpaan. 9 kuukauden sisältä kaikki.

Oksanhaaraan punottu pajutarjotin/vati, jonka muodot ovat sydämestä <3 Punontamateriaali oli tuoretta, sen vuoksi värit ovat kuvassa niin voimakkaat. Vihreä on viljeltyä koripajua, punainen kanukkaa. Molempia kasvaa omalla takapihalla. Valitettavasti kuvia löytyi vain keskeneräisestä vadista. Seuraavassa vaiheessa jatkoin punomista molemmille puolikkaille erikseen, siis keskeltä kohti molempia reunoja ja samalla kaartaen loimipajuja yhteen. Siten sain aikaiseksi sydämen kaaret. Nyt lopputulos pitää vain mielikuvitella.

Oksanhaaraan punottu sydänvati

Huhtikuussa innostuin taittelemaan origami / kusudama-kukkia vanhojen kirjojen sivuista. Kukan terälehti on sydämenomainen ja lisäksi olen liimannut päälle pikkusydämiä, joihin olen kirjoittanut tervehdykseni.  Niitä on syntynyt moneen tarkoitukseen, niin synttäri-, valmistumis-, työpaikansaanti- kuin nimittämislahjoiksikin. Taiteltavan materiaalin olen aina yrittänyt valita saajalle sopivaksi, esimerkiksi Hortonomi(AMK):ksi valmistuneelle läheiselle kukat tein vanhasta kasviopin kirjasta. Myös näistä kukista olen blogannut kesäkuussa 2012.

Kusudama -kukka 18-vuotissynttärikimpusta

Kesä-heinäkuussa oli neulegraffitien teon "kuumakausi". Isoäidinneliöaloituksesta sydämeksi muokattu virkattu palanen pääsi Olgan runkoon. Kuvissa Olga heinäkuussa ja joulukuussa. Hyvin tarkenee :-). Jos neulegraffitit kiinnostaa, niin aiheesta on blogissani kesä-syyskuulta useampikin postaus.

Olga sydän rungossa 7/2012

Olga sydän rungossa 12/2012

Sisu-pojan ristiäissettiin neuloin ja virkkasin sinisiä sydämiä oikein urakalla <3 Koko setistä on juttu blogissani viime syksyltä 12.9.2012.

Sydämellinen asustesetti Sisu-pojalle ristiäislahjana
Joulukuun 2012 alussa syntyi tolppatyttö. Neulegraffiti työpaikan lämpötolppaan. Tolppatyttö ei pärjännyt neulegraffitikisassa, mutta jaksaa hymyillä päivästä toiseen, säällä kuin säällä. Ja saa myös hänet kohtaavat ihmiset hymyilemään, jopa pimeinä kaamosaamuina. Tai sitten hymyt ovat säälistä minulle ;-) Tolppatytöllä on sydän paikallaan <3

Tolppatyttö heijastava sydän paikallaan
Joulun alla neuloin lahjoiksi muutamia pareja tumppuja, jotka huovutin pesukoneessa. Osaan tumpuista kirjoin sydämiä kämmenen päälle tai varteen tai sekä että. Tämän unohdin ensin kokonaan näitä sydän-tuotteista, onneksi muistin ja tänne blogiin on helppo päivittää asioita julkaisun jälkeenkin.

Sydäntumput ystävälle <3
Uudenvuoden aattona Piki-tyttö, ranskanbuldoggi, kävi antamassa mahtavien muotojensa mitat. Pikin jumpperi syntyi anopin vanhasta villahameesta. Neulehameen huovutin tiiviiksi pesukoneessa 60 asteen kirjopesussa. Koska oli vuodenvaihteen aika ja raketit paukkuivat paitaa tehdessäni, tuli selkään raketista sinkoileva sydänsuihku.

Piki-koiranvillapaita selästä

Seuraavana päivänä Piki saapui noutamaan jumpperin. Sovitettiin, vähän rinnasta kavennettiin, kuvattiin ja ihasteltiin porukalla - niin ihmiset kuin Pablo-poika - kääpiövillakoira.

Uuden paidan pukemista

Ja sitten esittelyä - mitat kohdallaan, sydämet selässä

Pig Man - ihan paras tarina tämän takana

Takaisin Lankapirtin Matleenan tunnustukseen. Tunnustuksen saamiseen liittyi sen jakaminen edelleen. Tähän otan nyt aikalisän. Toteutan ehkä joskus, mutta nyt sen antaminen viidelle bloggaajalle, jolla alle 200 lukijaa, on haastellista. Minun pitää ensin kehittyä itse blogien seuraajana.

Ihan yllätyin, kuinka paljon näitä sydämiä tekemisissäni oli ihan "itsestään". Olivat tulleet jostain alitajunnasta, ei sydämiä kuvioina ajatellen ja pohtien. Sydämellisiä ajatuksia ja sydämellistä tajunnanvirtaa <3

Sydämellisiä asioita helmikuuhun, ystävänpäivään, keväänodotukseen... kaikille <3

2 kommenttia:

  1. Olitpas saanut aikaan mukavan tarinan sydänten ympärille! :) Oli ilo lukea sitä.
    Heleitä helmikuun päiviä sinulle!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Matleena! Kävin pilates-tunnilla ja ajomatkalla tuli mieleen kirjottu sydänasia, joka aamulla unohtui. Lisään siis sen vielä nyt tarinaan joulun alle.

    VastaaPoista