torstai 6. kesäkuuta 2013

Pusikoiden raivausta ja punontaa porukalla

 

Kevätkauden viimeinen käsityöilta

Turengin aseman yhteisölliset käsityöillat päätettiin tältä keväältä pajunpunontaan. Aikaisemmista illoista olen tunnelmia kirjoittanut 21.4.2013. Mahtava kokeilu, joka saa kesän jälkeen jatkoa!

Ohjeiden mukaan pajut pitää kerätä kasvin lepokauden aikana eli loka- huhtikuun välisenä aikana. Mutta kyllä toukokuussakin vielä ehtii. Ainakin me ehdittiin, kun ei aikaisemmin ehditty ;-).


Punontamateriaalien hankintaan lähdettiin porukalla. Innokas joukko suunnisti maantien varteen toukokuun puolivälissä. Tunnin tehokas kykkiminen puskissa tuotti hyvän saaliin.Palattiin asemalle, jossa ämpärien avulla niputettiin pajut pituuksien mukaan nippuihin. Niput sidottiin matonkuteella. Tulipa hienoja nippuja, vähän kuin keväisia parsoja jättikoossa.
 

Keruusta parin viikkon päästä toukokuun lopulla kokoonnuttiin aseman terassin tuntumaan punomaan.
Pajut olivat mukavasti sitkistyneet nipuissa, lehdet miltei kuivuneet pois. Ja säilytys jätesäkeissä varjossa oli varmistanut sen, että pajut olivat vielä tuoreita ja notkeita. Sitten vaan punomaan.Amppeleita pahvilaatikkokehyksen avulla.
Kukkatukia myös pahvilaatikkoon. Japanilaisiin linnunsilmiin voi hurahtaa.


Herra Hakkaraista väliin punojalle kurkun kuivuuteen.


Kukkakartio kukkaruukkuun tai -penkkiin. Aseman frouvan persoonallisella työotteella.


Myös luomu rysäksi terassin asiakkaat ovat tätä arvuutelleet :DLampunvarjostin vanhaan kehikkoon. Punonta edellytti pieniä pajuja ja sorminäppäryyttä.


Varjostimesta saatiin kuva käytössä, siis valaisimessa, punontaa seuraavalla viikolla.

Lampunvarjostin käytössä (kuva Marja Valjus)
Kyllä on hieno, kuten kaikkien muidenkin työt. Mahtavia amppeleita runsaille kesäkukille.


Mukavia onnistumisen kokemuksia ja paljon naurua yhdessä.

 
Siitäkin huolimatta, vaikka ohjaaja taisi laittaa jonkun väliin purkamaankin jo tehtyä punontaa.Pajujen kanssa päätettiin jatkaa touhuamista myös syksyllä. Ja myös monien muiden tekniikoiden kanssa, noin kerran kuussa.

Niin ja ei se käsitöiden tekeminen Asemalla jäänyt vielä kokonaan kesälomalle. Ensi lauantaina vietetään maailmanlaajuista KIP -päivää. World Wide Knit in Public -day on siis 8.6.2013. Aseman terassilla neulotaan klo 13 - 16 tai niin kauan kuin puikkojen heiluttajia riittää. Voi myös virkata tai tehdä muita lankatöitä, me ollaan Turengissa joustavia :D  Facebookistakin löydät tapahtumamme!

Tervetuloa mukaan lähempää ja kauempaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti