lauantai 10. tammikuuta 2015

Taskuneuloosi Lentävässä Lapasessa

 

Bloggaamisesta kiinnostuneiden neuletapaaminen

Olen niin onnellinen, että eilen perjantai-iltana vielä nukkumaan mennessä vilkaisin puhelinta. Huomasin Pauliina Mäkelän päivityksen seuraavan päivän eli tämän lauantain tapahtumasta. #taskuneuloosi Järvenpäässä Neulekahvila Lentävässä Lapasessa. Ihanaa! Molempiin olen halunnut jo aiemmin tutustua / päästä mukaan. Lauantaipäivän ohjelma sukkelaan uusiksi.


#taskuneuloosi tarkoittaa neulojien / virkkaajien / käsitöistä innostuvien neuletapaamista, jossa samalla opitaan ja jaetaan kokemuksia jostain sosiaalisen median asiasta. Tällä kertaa aiheena oli bloggaaminen. Tapahtuman vetäjinä olivat sosiaalisen median ja viestinnän rautaiset ammattilaiset ja innostavat naiset Pauliina Mäkelä ja Marja Nousiainen. Pauliina kokosi kolmetuntisesta keskustelusta yhteisen dokumentin.


Paikkana oli viehättävä lankakaupan ja kahvilan yhdistelmä eli Neulekahvila Lentävä Lapanen. Olen paikasta lukenut paljon positiivista, mutta ei ole koskaan osunut Järvenpään keskusta ajomatkan varrelle tai varsinaiseksi kohteeksi. Tästä eteenpäin osuu. Ja muillekin suosittelen paikkaa lämpimästi.Koolla oli ihan mieletön määrä kokemusta bloggaamisesta ja käsitöistä. Ja vähintään yhtä paljon innostusta sekä kokemusten jakamisen halua. Aitoa kiinnostusta muiden kokemuksista sekä halua oppia uutta. Aika kului kuin siivillä. Uskomattoman voimaannuttava kokemus. Positiivisuutta ja monenlaisia näkökulmia, jotka avasivat minulle omaa bloggaamisen ja some-toiminnan maailmaa.


Kysymyksiä - mitä, miten ja kenelle - mietin nyt ja myös tästä eteenpäin. Tosin jo aikaisemmin itselleni päättämäni bloggaamisen ja some-käyttäytymisen pelisäännöt ja rajat vahvistuivat tänään. Positiivisuus, ratkaisukeskeisyys, osaamisen ja ideoiden jakaminen. Riittävä yksityisyys, mutta kuitenkin omilla kasvoilla ja persoonalla sekä rehellisyydellä julkaiseminen. Visuaalisuus ja kuvat ovat tärkeitä, mutta taidetta en tee. Mukaan sopivasti nöyryyttä ja halua oppia muilta. Omaksi ja muiden mielihyväksi. Näitä vahvistaen eteenpäin.


Kyllä jäisi paljon pois verkostoja ja tuttavuuksia ilman sosiaalista mediaa. Ainakaan itse en koe, että se vie aikaa joltain muulta. Elämä ja toimintatavat vaan muuttuvat ajan ja kehityksen myötä. Kehityksessä on mielestäni hyvä olla mukana ennemmin aktiivisena toimijana ja vaikuttajana kuin perässähiihtäjänä ja vastustajana. Mutta tottakai jokainen tekee omat valinnat. Minä olen tehnyt omani ja päivitän niitä aina tarpeen ja osaamisen lisääntymisen myötä. Tämän päivän #taskuneuloosi auttoi tässä työssä osaltaan. Mukana ollut virkkuutyökin vähän eteni.


Kiitos kaikille #taskuneuloosi -tapahtumassa mukana olleille. Erityisesti Marjalle ja Pauliinalle tehokkaasta ryhmän vetämisestä sekä Lentävän Lapasen väelle mainiosta paikasta ja hyvistä herkuista. Yhdessä teimme päivästä ainutkertaisen. Ja blogeissamme sekä kommenteissamme se kehittyy edelleen.


Kiitos myös vieruskavereille, joiden kanssa ehti tutustumaan ja juttelemaan vähän paremmin kuin koko ison ryhmän. Menestystä bloggaamiseen Retuperällään -blogin Raisalle ja Villasukkavuosi -blogin Marjaanalle. Villasukkavuodessa päättyy tänään yksivuotisarpajaiset, sukkelat ehtii vielä osallistumaan.


 
Kotiintuotavaksi ostin vyyhden Lentävän Lapasen Lempi -sukkalankaa. Kokonaan Suomessa villasta värjätyksi langaksi tuotettu. Luo uskoa suomalaiseen käsityöosaamiseen ja siihen että se on edelleen myös taloudellisesti mahdollista. Hyvät perustelut ostaa lisää lankaa, vaikka hyllyt niitä pursuaa jo ennestään!


Seuraavaa #taskuneuloosia odotellen eteenpäin kohti kevättä!

16 kommenttia:

 1. Olitpas sinä nopea läksyjen kanssa! Iloisen kuvarikas postaus. Kiitos mukavasta päivästä sinullekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjaana! Eilen oli niin tohina päällä, että oli pakko purkaa mukava päivä blogiin samantien. Tänään pääsen työhuoneen järjestelyn kimppuun. Näkemisiin ja kuulemisiin!

   Poista
 2. Erinomainen aloitus kotitehtäville. Sopivasti asiaa, pohdintaa ja omien valintojen perusteluita. Lempi syntyi rakkaudesta kainuunharmakseen ja 100% kotimaassa tuotettuun lankaan. Nykyisin Lempin värjää Ilun Handu Pukkilasta, lähes paikallista. Kiitos, kun päätit tulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina! Kiva, kun täydensit tuota Lempi -langan infoa. Ihailen sitä nyt ensin vyyhtiä katsellen ja silitellen :-) Hyvän tapahtuman ansiota on se, että herätti ajatuksia ja pohdintaa omassa päässä. Ja tulen uudelleen Lentävään Lapaseen ehdottomasti!

   Poista
 3. Kiitokset myös minulta ihanille vieruskavereille mukavista juttuhetkistä. Aika meni kuin siivillä. Näinkö olisi riittänyt se puheissa ollut lisä-viisituntinenkaan :) Hienoja kuvia, saanhan kaapata oman naamakuvani myös omaan käyttööni - jäi selfie tällä kertaa ottamatta. Mukavaa uuden käsityövuoden jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Retu! Ilman muuta saat napata oman naamakuvasi ja vaikka muitakin käyttöösi. Osa kuvista ei oikein onnistunut, kun ei oikeinpystynyt jakamaan aikaa kuvaamiseen keskittymiseen. Mukava päivä, josta jäi päälle hirmuinen tekemisen traivi. Kuulumisiin ja tapaamisiin! Hyvää käsityö- ja juoksuvuotta myös sinulle!

   Poista
 4. Huimaa! Taas opittiin uutta, tutustuttiin uusiin kiehtoviiin ihmisiin ja saatiin kästöitäkin vähän etiäpäin. Tyhjentävästi bloggasit. Eipä oo lisättävää. Kiitos nopeudesta ja ekasta #taskuneuloosi -bloggauksesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaa Marja paljon uutta oppia ja verkostua syntyi. Ihanaa tutustua myös sinuun. Eilen oli helppo kirjoittaa, kun oli niin energisoiva tapahtuma! Jatketaan yhteistyötä! Maspelle jo viestillä vinkkasin aseman #taskuneuloosista :-)

   Poista
 5. Ja vielä, kommentointi onnistui helposti. Omakin blogi Bloggerissa, liekö sillä vaikututusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä juttu! Ilmeisesti muillakin kommentoijilla onnistui, kun ei ollut sen vaikeudesta mitään mainintaa kenelläkään. Ihanan monta kommenttia jo näin sukkelaan!

   Poista
 6. Lentävä Lapanen on upea paikka, jollaisia ei ole yhtään liikaa. Tavoitat kuvissasi juuri sen lämpimän ja lankojen täyttämän kotoisan, jopa värikkäänkin tunnelman, jota siellä on oikeastikin, siis muulloinkin kuin eilisessä #taskuneuloosissa.

  Hauska huomata, miten käsityöt ja bloggaaminen yhdistävät - todella monia :)! Hyvää talven jatkoa sinulle Pirjo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rouva Sana kannustavista sanoista! Nähdään varmaan vielä Lentävässä lapasessa tai ainakin somessa ;-)

   Poista
 7. Minäkin kävin viime syksynä Lentävä lapasessa. Oli mukava, vahingossa löydetty, kahvittelupaikka. Keväällä sitten taas sinne kahvittelemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaankin mainio paikka, jonne pitää minunkin päästä pian uudelleen :)

   Poista