sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Kämmekkäät mandalaneliöistä

Virkattua lämmikettä ranteille


Eilisen blinipostauksen loppu paljastikin jo osin, mikä blinien tähteistä jatkojalostuksessa syntyi.


Toki uudet kämmekkäät kämmekkäiden suurkuluttajalle eli itselleni. Joululahjojen jälkeen on mukava keskittyä omiin asuste- ja vaatetarpeisiin.Olen selkeästi tullut riippuvaiseksi kämmekkäistä. Ranteet kaipaa pehmeyttä, lämpöä ja väriä ympäri vuoden. Suuri merkitys on myös visuaalisuudella. Väriä käsille, niin eiköhän sitten arjestakin selviä jotenkin.

Huivista puretun Noro-langan harmaimmat osat säästin mandaloitten viimeiselle kierrokselle, jolla ympyrästä tuli neliö. Lisäksi harmaansävyjä jäi kämmekkäiden kämmenosiin.Lyhyt oppimäärä 12 terälehtiseen mandalaynpyrään: 


Aloitusrenkaaseen 12 pylvästä, joka välissä 1 ketjusilmukka, siinä on 1. kerros. Toisella kierroksella jokaisen kahden päistä yhteen virkatun pylväsparin välissä 2 ketjusilmukkaa. Ja samalla logiikalla kolmas kerros eli kolme pylvästä päistä viimeisellä vedolla yhteen ja väleissä 3 ketjusilmukkaa. Neljäs kerros muuttaa ympyrän neliöksi, kun kulmissa virkataan 3 pitkää pylvästä, 3 kjs, 3 pitkää pylvästä. Muiltaosin viimeinen kerros virkataan pylväillä.


Kämmekkäissä ompelin kaksi neliötä yhteen. Valitsin tarkoituksella erivärisen kohdan langasta, jotta pistot näkyy. Ruuduista kohti sormia virkkasin pylväitä. Kuuden kerroksen jälkeen jätin peukulle aukon ja jatkoin vähin pienemmällä pylväsmäärällä vielä kolme kerrosta. Näin kämmenosasta tuli käteen napakka.


Kämmekkäiden ala- ja yläreunat viimeistelin rapuvikkauksella. Siihen olen kovasti tykästynyt eli käytän usein reunojen huolittelussa niin virkkaus- kuin neuletöissä. Rapuvirkkasin vielä myös peukkuaukon etureunan. Takareunaan lanka ei riittänyt.


Lankaa jäi 25 cm ja toki myös kuvissa vilahtelevat 4 neliötä. Niistä taitaa tulla myssy, vaikka eivät päänympäri riitäkään. Tai tulisi kovin kiristävä pipo. Pitää miettiä, mitä taion väleihin. Palataan siis pipoon myöhemmin.


Värikästä alkanutta vuotta!


2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos paljon Ingi! Ovat myös käytössä toimivat, miltei päivittäin käsissä lämmittämässä ja piristämässä :-)

      Poista