tiistai 28. helmikuuta 2017

Tykkään, ihastun, pajuilen

Tunteilua pajusydämillä 


Piti laittaa tämä postaus ystävänpäivän aikoihin, mutta käyhän se yhtä hyvin näin suomalaisen kulttuurin päivän päätteeksi. Tänään on siis Kalevalan päivä ja helmikuun loppu. Sunnuntainen pajupuutarhapostaus on ollut huippusuosittu, ainakin sivun latausten perusteella, yli 3500 käyntiä. Positiivista kommentointia on ollut mukavasti Facebookin käsityö ryhmissä. Kiitos niistä!Jäi tosiaan tekemättä sydänpostaus ystävänpäivänä, mutta eikö ystävänpäivä, ystävällinen päivä ja yhteisöllinen päivä voi olla ihan joka ainoa päivä? Edellisissä kuvissa näkyy karkeasti, kuinka pajusydän punotaan. Kaksi tukevaa pajua rungoksi / kaariksi. Punominen aloitetaan sydämen kärjestä ja edetään ylös. Alun jälkeen lisätään pari loimipajua molempiin puoliin. Erivärisillä pajuilla voi sommitella taatusti yksilöllisen sydämen, tosin jokaisesta tulee omanlaisensa aina automaattisestikin. Kahta samanlaista ei tule yrittämälläkään, ainakaan minulta.


Vuodenvaihteen molemmin puolin vietin normaalia vähäsomeisempaa aikaa. Vähemmän Facebookia, Twitteriä, Instagrammiakin. Ja blogissakin hiljaisempaa, monta asiaa jäi luonnosvaiheeseen odottamaan aikaa parempaa ja isompaa inspiraatiota. Sometauolla mietin aitoja ihastuksia ja tykkäämisiä. Yhteisöhyvinvointia pohdittiin porukalla myös tammikuun #taskuneuloosissa, katso blogikirjoitus mukavasta lauantaista Lentävässä Lapasessa.

Sometykkäämisen sijasta tykkäilin pajusydämillä erilaisia asioita ja ihmisiä.


Esimerkiksi Lentävän Lapasen ihanien naisten Tainan ja Tarjan kivijalkakaupan uutta kotia ensivierailulla. Kävisin viikottain, jos matka Lapaseen olisi lyhyempi!Sitten Innostavaa Pauliina Mäkelää Kinda Oy:stä, joka yrittäjänä ehtii ja haluaa jakaa some-osaamista myös vapaa-ajallaan. Vapaaehtoisesti käsityöharrastusten parissa vuodesta toiseen #taskuneuloositapahtumissa. On ollut hienoa olla toistuvasti neulomassa ja oppimassa noissa innostavissa tilaisuuksissa. 


Kolmas pajusydän päätyi työnkautta tutulle kihlaparille. Ihmisen elämä on osin ennakoimatonta ja onni voi kohdata minkä tahansa kulman takaa. Onnea Riikka ja Jari!


Pajusydän on yksi punomiseni kestosuosikki. Täältä blogistakin löytyy monta versiota. Ei taatusti kahta samanlaista.


Toinen suosikkini on kolmioalusta.


Lauantain auringossa tuli testattua terassipunontaa. Mukavasti aurinko jo lämmitti, eikä pajut olleet punomiseen liian kylmiä, kun vähän lämmitti niitä sormissa. 


Tällä kertaa onnistui erityisen hyvin tuon keskellä olevan kaaospunonnan tekeminen ohuilla pajuilla.


Kolmiossa rungon muodostaa sivujen paksut pajut. Punominen etenee jokaisesta kolmion kärjestä kohti keskustaa. Loimipajuja lisätään kohta alun jälkeen tarpeen mukaan. Tarpeen määrittää vadin koko. Keskelle jää reikä, jonka useimmiten punon kaaospunonnalla.


Niin ja onhan tänään myös laskiaistiistai, tosin keli oli aika tuhnuinen ja märkä ainakin näillä leveysasteilla. Pajuvati on sopivan kokoinen muutamalle laskiaissämpylälle. Ja hei, nuo sydämet toimivat myös mainiosti tarjoiluvateina!


 Hyvää maaliskuun alkua kaikille!


6 kommenttia:

 1. Kyllä sopii sydänpajuset Laskiaiseen oikein hyvin. Voidaan vaikka toivottaa pitkiä pajuja pelaavien sijaan. Kiitos vielä pajusydämestä siellä se seisoo omalla paikallaan.
  Mä herkuttelin just Laskiaispullalla, sämpylä olisi varmaan ollut terveellisempi - mainiota maaliskuuta Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina! Pitkät ja hoikat pajut ovat punojan mieleen. Toivotaan toki niitä paljon. Maaliskuu alkai varsin harmaana ja tiet ovat hurjan liukkaita, mutta kevättä ja kesää kohti mennään. Mulla on vaiheessa vielä se kehruukurssi asia.

   Poista
 2. Oi, aivan ihania pajusydämiä! On sinulla taitavat kädet.
  Onnellista alkanutta maaliskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Piipe A! Punonta on aika armollista, pienet epätasaisuudet hukkuu pintaan. Tosin on myös käsille aika rankkaa, seuraavana päivänä tietää punoneensa ;-)

   Poista
 3. Todella kauniita pajusydämiä. Aurinkoista kevättä!

  VastaaPoista