maanantai 1. huhtikuuta 2013

Takuulla totta


Eikä mitään aprillipilaa!

Elävä pajupalloni heräilee talviunilta kevääseen. Ainakin kurkottelee pitkillä viime kesän piiskoilla kohti taivasta. Kun lämpötila on pysyvästi plussan puolella, pääsen punomaan viime kesän piiskat pallon uudeksi vuosirenkaaksi.

Pajopallo 1.4.2013

Alapuolella on kuva pajupallosta viime keväältä 1.4. Kerrosta pienempi ja vähemmän lunta ympärilla. Silti vielä ihan umpihangessa on ollut tasan vuosi sitten takapihamme. Kuvaa etsiessä kuvittelin kyllä, että törmään vähän keväisempään maisemaan, kun nyt on ollut niin kova tohina jatkuvista yöpakkasista ja hankien paksuuksista.

Pajupallo 1.4.2012

Eilen pääsi pääsiäisen koiravieras takapihalle tutustumaan puutarhaan talven jäljiltä. Nuorin omppupuu on ihan syöty metrin matkalta hangesta kohti latvoja. Sen siitä saa, kun unohtui suojaaminen. Olisi ennemmin syönyt saman määrän pajuja pajupellosta. Keskelle nurmikkoa jäänyt penkki tulee myös jo hangesta esiin, kohta siihen pääsee päivää paistattelemaan tai matonkuteita leikkaamaan. Josko jo kuukauden päästä eli Vappuna?

Vuh, Vuh, Sun olis kannattanut suojata tää omppupuu!
Ei taida lannoituskaan enää pelastaa omppupuuta ;(
Mitä tämä penkki tekee keskellä hankea?


Pajupallo oli blogini ihan ekan postauksen aihe vajaa vuosi sitten eli 1.6.2012: Pajupallon elämää. Yksivuotispäivään on siis vielä tasan kaksi kuukautta aikaa. Blogini on tänään jo kymmenen kuukautta vanha. Aika menee ihmeen nopeasti - päivät, viikot, kuukaudet ja vuodet.


Sisällä pääsiäisohrat rehottaa, osaa on jo leikattu Einari-marsulle herkkupalaksi. Rokkikukko tykkää kurkkia ohrapellosta. Huomenna alkaa arki, tosin kevyellä laskulla eli vapaapäivällä :-)

Rokkikukko ohrapellossa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti