sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Yhteisölliset käsityöillat

Nuottikukkia, kuva M-L Jäntti

Yhdessä tekemistä Turengin asemalla

Kotikylässäni Janakkalan Turengissa on vanha asemarakennus muutettu ravintolaksi muutama vuosi sitten. Turengin Asema on mahtava paikka pitää kokouksia, viettää juhlia tai vaan poiketa syömään herkullista lähiruokaa tai kylmälle juomalle kesällä pihaterassille.

Kusudama-kukka, kuva M-L Jäntti
Talvella tuumattiin  aseman frouvan kanssa, että kylälle tarvitaan lisää häppeninkiä. Päätettiin aloittaa yhteisölliset aseman käsityöillat. Ainakin kokeilla, onko asialla kannatusta. Tyttäreni innostui heti lähtemään mukaan touhuun.

Kuripunontaa ha kukkien taittelua 8.3., kuva M-L Jäntti
Nyt on takana kolme perjantai-iltaa. Noin 60 osallistumista, ihan huikeasti yli odotusten! Mahtavaa!


Pyykkipojat apuna, kuva M-L Jäntti
Aloitettiin 8.3. Naisten päivänä. Jännitti, että tuleekohan paikalle ketään. Oltiin kuitenkin tiedotettu tapahtumasta ainoastaan Facebookissa.  Paikalle virtasi noin 30 eri ikäistä naista ja lasta, myös kaksi poikaa. Illan aikana tehtiin vanhoista kirjoista Kusudama kukkia ja sanomalehdistä punottiin koreja. 
 
Tyttö ja Kusudama-kukka, kuva M-L Jäntti
Tyttäreni ohjasi kukkien tekemistä ja minä punomista. Ja aseman väki piti auki baaria ja herkullista ruokaakin oli tarjolla. Posket punaisina niin ohjaajilla kuin ohjattavilla.

Sanomalehdet taittuu koreiksi 8.5., kuva M-L Jäntti
Korien punonnalla jatkettiin myös toinen ilta pääsiäisen jälkeen (5.4.), taas parikymmentä innokasta värkkääjä paikalla, aikuisia ja lapsia. Sanomalehtikorien lisäksi syntyi pari tapettirullien lopuista punottua koria. Ja lähes kaikki korit saivat myös kannen päälle! Muutama Kusudama-kukkakin syntyi taas. Jos sanomalehtikorin punominen kiinnostaa, niin ohjeet löytyy blogipostauksestani 5.1.2013.
 
Punontailta 5.4., kuva M-L Jäntti
Kolmas ilta oli viime perjantaina 19.4. Silloin neulahuovutettiin tyttäreni ohjauksessa ja yksi ohjattava sai minulta henkilökohtaista ohjausta neulakinnastekniikkaan. Neulakinnastekniikka on niin supermeditatiivista, kun vaatiin 150% keskittymisen, että homma lähtee sujumaan! Neulakinnastekniikasta lisää löytyy blogipostauksestani 13.10.2012.
 
Neulakinnastekniikkaa 19.4.
Kymmenen hengen joukolla oli hauska ja työntäyteinen ilta. Aika kului taas kuin siivillä. Neulahuovuttaen syntyi eläinhahmoja, kukkia, sydämiä ja myös muotoja, jotka vielä hakevat funktiotaan. 

Neulahuovutusta 19.4.
Ja yksi ohjattava tuli Hämeenlinnasta junalla ja myös kotimatka taittui VR:n kyydissä. Asemalla, kun oltiin :-) Kätevää!

Tätä voisi luulla tiffanytyöksi, mutta onkin huovutettu!

Seuraavaksi on mietitty pajunpunontaa. Suunnitteilla on myös yhteinen pajujen keräämisretki ennen punontaa. Saa nähdä siirtyykö punonta kesäkuulle, kun toukokuussa on niin paljon kaikenlaisia juhlapäivää ja pihapuuhastelukiireitä itse kullakin. Paras pajujen keräämisaika alkaa vaan vähitellen hiipumaan.

Neulahuovutusta 19.4.
Yhteisöllisyydelle on siis tilausta. Myös käsillä tekemiselle ohjatusti. Matalalla kynnyksellä. Yhteen iltaan kerrallaan sitoutuen ja pienellä kustannuksella.Vielä kun miehiä saataisiin mukaan, muutenkin kuin baaritiskin taakse!

Neulahuovutusta 19.4.
Tästä on hienoa jatkaa eteenpäin! Suunnittelu- ja kehittämistyötä sekä kirjoittamista ja ammattikorkeakoulupedagogiikasta puhumista täysille arjen työpäivällä tämä kädentaitojen ohjaaminen on mahtavaa vastapainoa. Tulee myös hyötykäyttöä omalle opetus-, ohjaus- ja tekemisosaamiselle.

Herkkiä ja hentoja neulahuovutettuja kukkia
 Työviikon mukavaa nollaamista viikonlopun aluksi ja paljon uusia ystäviä <3 Tykkään isosti!

4 kommenttia:

 1. Voi miten houkuttelevan kuuloista toimintaa teillä siellä! :) Ei ihme, että illat ovat ssaaneet suosiota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Matleena! Ja perjantain huovutusillan jälkeen on jo muutama harmitellut, kun unohti tulla mukaan :-o.

   Poista
 2. Mahtavaa toimintaa. Hatunnoston ansaitsette :)

  VastaaPoista