torstai 1. toukokuuta 2014

Peittojen luovutustilaisuus

Projekti päätökseen

Näin Vappu -päivänä, kun ulkona satelee välillä räntää, on hyvä hetki saattaa loppuun isoäidinneliöpeittoprojektin dokumentointi. 


Tasan viikko sitten pidettiin peittojen luovutuskaffet.


Tupa oli tupaten täynnä porukkaa sekä lahjoituskohteista että oman talon väestä. 

 
Mukana lapsia ja eri-ikäisiä aikuisia. Myös miehiä. Mukava lämmin tunnelma.


Kerroin peittoprojektin tiivistetyn tarinan ja höystin sitä Tommi Tabermannin runoilla.


Lisäksi Virpi oli tehnyt mainion riimityksen peitteidemme nimistä. Siihen oli hienoa päättää tarina:

"Nyt on aika lapsien helmoista äitien ja isien maailmalle matkaan lähteä, 
löytää tiensa ja tupansa, tarjota lämpöä ja eloa Suojassa.
Tiimalasi kun aikaa mittaa, suo elo meille
Rakkautta ja Kuuraa.
Seinäruusuna joskus elämässä tanssimme ja palikat paikalleen Tetriksenä saamme. 

Vaan ilon Säde elämässä kohtaa, vahvistaa se elämän Kivijalkaa
Silloin kanssa kulkijamme saavat Karkkipussin antimena elämämme Ranskanpastilleja."
(V. Peltovuori 2014)
 

Tilaisuudessa nuorimmat vieraat suunnittelivat omia uusia peittomalleja. Olin ottanut mukaan värikyniä ja blankkoja peittopohjia. Uutta luovaa sukupolvea on kasvamassa!


Sitten jaettiin peitot lahjoituskohteiden edustajille:

Ranskanpastilli Visamäen Nassikoiden päiväkotiin:Seinäruusut Virvelinrannan päivätoimintaan:
Säde Hattulan etsivälle nuorisotyölle:Kivijalka HAMKin kivijalalle eli opiskelijakunta HAMKO:lle:Rakkaus Arxin Perhekahvila Hiekkakakulle:Suojassa Sisälähetyksen Hoiviaan:Kuura Ilveskodille:Tiimalasi Koivikkokodille:
Lisäksi tällä viikolla Karkkipussi pääsi Forssaan päiväkoti Pikku-Wahreniin:


Ja Tetris päätyy noin viikon päästä Tanskaan strategiseen kumppanioppilaitokseemme eli VIA Universityyn.


Kahvien, mehujen ja kakuttelun lopuksi otettiin ryhmäkuva peitoista saajineen.


Hyvillä mielin lähdimme tilaisuudesta eteenpäin kohti uusia haasteita. Lapset otettiin ilolla vastaan ja he saivat hyvät kodit. Tehdyllä työllä oli merkitystä.


Peittoprojektista voi tämän blogini lisäksi lukea Suomen käsiteollisuuden tutkimusseura ry:n julkaisusta Artelogi 14: Taitoilmiöitä - Skills phenomena. Kirjoitin siihen pyynnöstä tarinan kokonaisuudesta, tosin nimilappujen laittaminen ja luovutus siitä uupuu, kun julkaisu meni jo talvella taittoon. Julkaisua voi tilata tutkimusseuralta.


Lisäksi Hämeen Sanomissa on ollut kaksi artikkelia peittoprojektista, ensimmäinen joulukuussa, kun näyttely oli valmiina ja myös nyt luovutustilaisuutta seuraavana päivänä eli pe 25.4.2014.Tässä lopuksi vielä kuva hienosta isoäidinneliötaulusta, jonka sain Visamäen käsityökerholta eli peittoprojektin aktiiviavustajilta jo joulun alla. Kehyksissä on metallilangasta virkattu mummo eli isoäidinneliö sekä muistin virkistykseksi virkkuuoperaation strategiset mitat: 553 yhteisöllistä virkkaajaa, 1134 mummoa ja 10 upeaa peittoa. Taustalla toistuu kaikkien peitteiden nimet. Loistava idea ja hienosti toteutettu. Taulun taiteilivat Sara ja Liisa. Tämä on minulle tosi tärkeä. Olen kovin otettu ja iloinen sen saamisesta. Lämmin kiitos!


Nyt heitän kerän ilmaan ja toivon, että josko joku muu ottaisi seuraavan yhteisöllisen projektin kopin. Henkilöstöpäivät lähetyy taas ja kysymyksiä uudesta projektista tulee kiihtyvällä taajuudella.


Uskomattoman luotettava muuten tämä Suomen Vappu! Vaikka on ollut jo vaikka kuinka lämpimiä ilmoja ja hiirenkorvatkin ovat jo puissa, niin räntää tuppaa taivaalta! Suomalaisen työn juhlaa!

2 kommenttia:

  1. Olipa hieno kertomus taidan lukaista koke kertomuksen linkistä. Upeita pajutöitäkin ja selkeitä neuvojakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Salomea! Tästä yhteisöllisestä projektista blogistani löytyy monta tarinaa, koko prosessin kaikista vaiheista, virkkaamisesta kokoamisen kautta viimeistelyyn, näyttelyyn ja tähän luovutukseen. Tästä on vain hyviä ja vielä parempia muistoja <3

      Poista