sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Äitienpäiväkukkia

Kukkasukkia äidille


Tänä vuonna oli ensimmäinen äitienpäiväni mummona. Ihana uusi rooli, niin uusi, etten blogin profiiliinkaan ole vielä ehtinyt päivittämään. Myös vauvanvaatepostaukset olen pitänyt vielä minimissään. Kaikki ajallaan. 


Omasta äidistäni tuli isomummi. Ja tyttärestäni äiti. Sukupolvien lisääntyminen on ihmeellinen asia. Siinä kääntyy monen ihmisen elämässä uusi lehti. Mitä kaikkea tuokaan tullessaan. Ihanaa ja jännittävää!


Äitienpäivänä muistin omaa äitiäni kukkasukilla <3


Sukkien idea on aiemmista sukistani, joilla otin osaa vuonna 2014 luontosukkakilpailuun. Äitienpäiväsukkien varressa on samanlaiset kukalliset isoäidinneliöt kuin luontosukissa. 


Samoin varren palmikko. Muuten sukat ovat erilaiset. Jalkapöydällä jatkuu varren palmikko ja muuten nämä ovat ns. perussukat.


Kukallisiin isoädinneliöihin olen tehnyt virkkasohjeen kuvin ja sanoin. Se löytyy tammikuun 2015 postauksesta Tusina terälehtiä kukassa. Kukat ovat kiinteä osa isoäidinneliötä eli ensin on virkattu kukka ja siihen ympärille isöäidinneliö. Isoäidinneliöt on virkattu Pirkanmaan kotityön Roosanauha sukkalangasta. Sininen on jotain muuta samanvahvuista sukkalankaa. 


Neliöt on kiinnitetty yhteen kiinteillä silmukoilla. Varren suussa on kerros kiinteitä silmukoita ja toinen kerros rapuvirkkausta.


Sukkien neulotut osat ovat ovat Gjestal Maija -lankaa, neulottu 3,5 numeron kubicseilla eli neliskanttisilla sukkapuikoilla. Kantapää on vahvistettu ja kärjessä on nauhakavennukset.


Omalle Äidille kotisukiksi Suomen raikkaisiin kesäiltoihin. Kuvissa tosin ovat omissa jaloissani.


Hyvää äitienpäivänä iltaa ja kesää kaikille äideille, mummoille ja isomummoille! Ja myös kaikille muille lukijoilleni!


6 kommenttia:

 1. Aivan upeat sukat! Paljon onnea tuoreelle mummolle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura sukkakehuista ja mummousonnitteluista <3

   Poista
 2. Kauniit sukat !! Ja sylintäydeltä onnea lapsenlapsesta ♡♡♡

  VastaaPoista
 3. Todella hienot sukat!
  Paljon onnea lapsenlapsesta!
  Vauvat ovat niin ihania...ehkä joskus itsekin olen vielä mummu..

  VastaaPoista
 4. Kiitos paljon Niina! Vauvoissa on tulevaisuus <3

  VastaaPoista