torstai 7. maaliskuuta 2013

Lisää keltaista ja pajua!

Siivousta sisustukseen kätkettynä

Kylläpä arkiset tiskirätit toivatkin viime lauantaina paljon kävijöitä blogiini, yli 400 päivässä ja suosio on jatkunut pitkin viikkoa. Alle vuoden ikäiselle bloggaajalle tämä on herkkua. Auringonvalo veti puoleensa! Kiitos jokaiselle lukijalle ja ohjeiden käyttäjälle.

Keltaisia tiskirättejä
Itseäni keltaiset tiskirätit innoittivat sisustushommiin. Oli vihdoin jo aika ottaa jouluvalokranssi pois keittiön ikkunasta. Samalla tuli raivattua työpöydältä turhat tavarat, pestyä ikkuna ja vaihdettua verhot.

Keittiön ikkunaseinä - ennen
Niin ja ennen verhon vaihtamista verho piti ommella. Laitoin nimittäin ikkunaan kapan kankaasta, jonka sain syksyllä tyttäreni ystävältä ja hänen puolisoltaan kiitokseksi hääpuvun ompelusta. Kangas oli yksi kolmesta saamastani ihanan värikkäästä afrikkalaiseta painokankaasta. Keittiöön sopivin oli painokangas, jossa ruskealla pohjalla on keltaisessa purkeissa keltaisia keittiövälineitä. Keltainen teema jatkuu ja täydentyy.

Uusi verhokappa afrikkalaisesta painokankaasta
 Uusien verhojen lisäksi keittiön nurkasta tuli paikka kahdelle pajukorille. 

Pajukorit löysivät vihdoin paikkansa

Pakukorit ovat vanhoja kylppärin kulmakoreja, joiden rautalankarakenteen olen punonnat pajuilla umpeen. Korit olen punonut jo keväällä 2012 eli liki vuoden ovat etsineet paikkaa itselleen.

Punottu ja punomaton rautalankakori

Pohja punottu

Pohja ja puolet reunasta punottu

Molemmat korit punottu - huomaa pajulajien värierot
Etsin koreille paikkaa pitkään, sillä nurkkia, joihin ne olisi tarkoituksenmukaista sijoittaa, oli yllättävän vaikea löytyy.
Paikat keittokirjoitte ja CD-levyille

Nyt ne toimivat paikkana keittokirjoille, CD-levyille ja miksikäs ei vaikka puhtaalla tiskiräteille.


Rätit korin seunalla
Simppelit paju-paperinaruverhot saivat jäädä ikkunan sivuihin.

Kudottu paju-paperinaruverho
Seinälle pajukorien yläpuolelle pääsi tyttären huovuttama porkkanataulu.

Keittöin ikkunaseinä - jälkeen
Keltaisen energian voimin jatkoin takkahuoneeseen. Myös siellä verhot meni vaihtoon ja ikkuna
pesuun. Verhoksi laitoin rohdin pellavasta ruutuvirkatun keltaisen kapan. Sen olen virkannut joskin 90-luvulla kesällälomalla. Muistan vielä, kun työkaveri poikkesi lomalla kylään ja kummasteli: "Et kai sinä tosiaankaan virkkaa? Eikös se ole sellaista mummojen hommaa?" Silloin ei virkkaus tosiaankaan ollut mitenkään trendikästä, päinvastoin.

Ruutuvirkattu pellavainen kappa
Takkahuoneeseen ovessa on viime syksyn kirpparilöytö. Tellervo Strömmerin suunnittelema ja Wetterhofilla tehty kuultokirjonta. 70- 80-lukujen hittituote. Käsinkudotulle pellavaiselle kanavakankaalle ketjuvirkattu kuvio. Minun löydössä on iso 70-luvun tyylitelty kukka. Tellervo Strömmer oli Wetterhoffilla rehtorina 70- ja 80-lukujen taitteessa. Lisäksi hän oli minun kuvaamataidon opettaja opiskeluaikanani. Kirpputorit ovat välillä aarreaittoja. Maksoin tästä hyväkuntoisesta löydöstä 6 euroa!

Kuultokirjonta, malli Tellervo Strömmer, 1970-luku
Tulipas paljon energiaa muutamasta keltaisesta rätistä, niistä bloggaamisesta ja blogin runsaista
vierailijamääristä! Sitä paitsi huomaan keltaista ympärilläni yllättävän paljon :-)

Mosaiikkipeili heijastamassa kynttilän valoa
Energiaa lisäsi myös se, että viime perjantaina sain tietää, että voitin jo toisen Taito-lehden vuosikerran Käsityö elämässä kuukausikilpailussa. Tällä kertaa tuunaiskilpailussa mosaiikkitarjottimella. Nyt mietin taas, että kenelle tai miten vuosikerran lahjoitan. Varmaankin jollekin alan opiskelijalle.  Itsellenihän se tulee jo ihan tilaten, on tullut 70-luvun lopulta asti :-)

Mosaiikkipöytä vanhoista lautasista, 2/2013 tuunausvoitto
Huomenna naistenpäivänä 8.3. on edessä jännä ilta: ohjaamme tyttären kanssa sanomalehti- ja kirjansivutaittelua ja -punontaa Turengin asemalla. Facebookin mukaan aika monta ohjattaavaa meille on tulossa tekemään koreja ja kukkia. Hauskaa!

Keittiön anopinkieletkin saivat huivit kaulaan niinestä
Mikä sinulle antaa kevätenergiaa?

4 kommenttia:

 1. Mielettömiä lukijamääriä sulla!!!
  Ja jos keltaiset rätit jäi ihastelematta (ihana kuosi niissä oli, samanmoisia voisin aatella kaikissa sinisen sävyissä), niin nuo pajukorit taas on niiiiiin ihanat.

  Keväistä viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä sitten vaan virkkaamaan sinisen kaikki sävyt. Ja voi sillä mallilla tehdä vaikka pöytäliinan tai tabletteja, kun valitsee napakampaa langan, esim. Merseroitua pvm tai pellava. Pajukorit on minustakin huippuja, eikä niitä voi olla liikaa ;-)

   Poista
 2. Tyttö, sinä olet rätti. :-D Sulla on muuten sama kaalikirja kun mulla, ja aasinsillalta voisinkin huudella, että kevättalvella energiaa saa kaalista kuin kaalista, esim. http://sairio.wordpress.com/2012/01/12/intialainen-currykaali/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä kurkata sun currykaaliohjeesi ;-) Eilinen punontaväkerrysilta oli hauska - tyttö, sinä olet koppa ;-) kiva, että tulit ja nappasit äidin mukaan!

   Poista