sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Kirjottu kaupunki


Kevättä rinnassa!

Lunta on vielä tolkuttomasti. Luonto on harmaata ja valkoista. Samoin kylät ja kaupungit.


Aurinko paistaa ja näyttää ikkunoiden pölyt. Päivä pitenee ja valo lisääntyy. Linnut laulavat aamuisin.


Puiden silmut paisuvat ja pajunkissat puhkevat kohta tienvarsilla ja pelloilla kukkaan. Räystäät tippuvat ja lumet sulavat pois. Lakaisukoneet ilmestyvät kaupunkien ja kylien kaduille ja jalkakäytäville. Ilmassa on pölyä ja kevään tuoksuja.


Iltaisin valot syttyvät ikkunoihin. Verhot peittävät osan näkymästä. Koti on ihmisen suoja.


Ihmiset viihtyvät perheen ja ystävien kesken. Perheenäidit ja -isät hoitavat askareitaan, lapset tekevät läksyjään. Mummo kutoo keinutuolissa sukkaa.


Kevättä on ilmassa koko ajan enemmän. Puihin puhkeaa silmut. Hiirenkorvat kasvavat kohisten.


Omena- ja kirsikkapuut puhkeavat kukkaan. Tuomi tuoksuu huumaavalle.


Kevät on täällä aivan kohta. Ja myös kesä heti perään. Kasvukauden huumaavimmassa kohdassa toivomme, että aika pysähtyisi. Mutta kesä kiirehtii eteenpäin. On niin paljon asioita kasvukauden läpiviennissä. Ennen syksyä.


Kaupunki on kirjottu mustavalkoiselle painokankaalle. Löytynyt joskus kangaskaupan palakorista eurolla. Laiskan kirjojan helpotus. Vielä kun keksisi, mitä kirjotuille kaupungeille tekisi. Vaatteeseen tai laukkuun yksityiskohdaksi? Ei ainakaan seinälle. Mitähän seuraavaksi kirjoisi, Finlaysonin pandoja? Voiko pandoilla olla väriä päällä? Ainakin ympärillä! Pandoja selvästi vähän huolettaa, mitä on tulossa.


Taidan jatkaa toisella värimaailmalla toiseen kaupunkipalaan. Vielä on jäljellä kolme koskematonta kaupunkikuvaa. Pandat saa odottaa inspiraatiota.


9 kommenttia:

 1. Hauska idea. Yritän pitää mielessä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen käyttänyt myös esim. hameissa. Sekä kaupasta ostetuissa että itse ommelluissa. Kirjomalla lisää mielenkiintoa ja persoonallisuutta kankaaseen.

   Poista
 2. Ihana kaupunki. Tätä ideaa pitää kokeilla!

  VastaaPoista
 3. Todella hieno kaupunki! Hyvä idea!

  VastaaPoista
 4. Kiitos, kiva jos idea saa aikaan uusia ideoita ja tuotoksia :-)

  VastaaPoista
 5. Näin se on, väriä saa kun itse tekee.

  VastaaPoista
 6. Aivan mahtava idea! Kangas on niin nättiä, ja kun pääsee itse värittämään, on aina mieleinen. Vastaava idea tuli paperisena toisessa blogissa vastaan, kun joku oli löytänyt aikuisten värityskirjan, siis ornamentteja, joita sai värittää ja irrottaa kirjasta ja lisätä sitten mihin tykkää, vaikka keittiön kaapin oveen... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, värittämisestä tykkää aikuisetkin ;-)

   Poista