lauantai 8. marraskuuta 2014

Kukkivalla villalla talvea vasten

 

Virkatut kämmekkäät ja kauluri

Kämmekkäitä ei voi olla liikaa.Ei myöskään huiveja tai muita kaulaan viriteltäviä asusteita.


Tällä kertaa tein huivin sijasta kaulurin ja siihen hartioille laskeutuvan reunuksen.

 
Lankaa jäi yli, joten siitä sitten virkatut kämmekkäät. Heh, vaikka oikeesti teinkin ensin kämmekkäät ja vasta sitten kaulurin. Tai toisinpäin - kuka tietää.


Kaikki pylväitä virkaten. Ja välillä väliin ketjusilmukoita.Liukuvärjätystä Syrjälän Lammastilan 100% villalangasta. Vyyhdessä hinta 13€, mutta sain lampurilta Forssan Texvex-tapahtumassa alekopasta hintaan 4 €, vai olikohan peräti vain 2 €. En ole varman, kun toinen vihreän sävy oli 2€ ja toinen 4€ korissa. Superhalpaa joka tapauksessa, kun vyyhdessä oli lankaa 160 grammaa.


Kämmekkäät ovat keskenään eriväriset, koska virkattu peräkkäin. Kaulurissa näkyy värin luisuminen ja mallikerta muutamaan kertaan.  

Kauluriosa on virkattu alhaalta ylös ja sitten alareunaan liehukereuna.


Kaulurin innoittajana oli Ihan Kaikki Kotona -blogin Pyhä yksinkertaisuus kauluri (17.10.2014). Mutta pelkkänä putkena ei mun kaulalla käyttämästäni langasta miellyttänyt.


Tein siis alaosan liehukkeen pylväillä ja ketjusilmukoilla tasaisesti leventäen. Ja viimeistä kerrosta keventämään tein pienet nyppylät sekä pylväsryhminen että ketjusilmukkanauhan keskelle. 


Pingotin  nuppineuloilla ja kostutin suihkepullolla. Kämmekkäissä viimeistelynä vain suihkutus. Saivat kuivaa rauhassa.


Myönnän, että olivat ihan näyttävät sellaisinaan, mutta kun oli käden ulottuvilla virkattuja kukkia. Kukka on malli, jonka suunnittelin luontosukkakisan villasukkien varteen. Suosikkisukkiasi voit äänestää täällä. Kukkaan voisin tehdä kuvallisen ohjeen. Samoin sukkiini, kun kisa on ohi.


Sini-oranssit kukat sopivat mainiosti kaulurin ja kämmekkäiden vihreään väriin. Laitoin siis rykelmänä toiselle olkapäälle ja kämmenten päälle.


Tulkoon vaan talvi, täällä kukkii siitäkin huolimatta!

 

Pakkasten myötä voi laittaa huopalapikkaat eli Arctipsit jalkaan. Ihanaa!


Ja lumen myötä tuntuu valoisammalta. Asioilla on siis puolensa ja puolensa, valitsen mieluiten ne positiivisimmat. Jaksaa paremmin!


Näillä mennään hymy huulilla läpi harmaan marraskuun ja koko kaamoksen!


6 kommenttia:

 1. Tutun näköistä lankaa. Ihkut vermeet siitä syntyi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jokke! Mainio lanka, hyvät värit marraskuun harmauteen :-)

   Poista
 2. Hieno setti! Kiva, kun kämmekkäät ovat eri väriset :) Mie hurahdin kämmekkäisiin viime talvena. Nytkin tässä näpyttelen kämmekkäiden ihanasti lämmittäessä käsiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Minäkin olen ihan kämmekäsriippuvainen. Niitä pitää olla mahdollisimman montaa väriä ja tyyliä - eri vaatteisiin ja tilanteisiin sopivia. Nyt neulakinnaskämmekät kädessä näpyttelen ;-)

   Poista
 3. Siiiiis.....upeaa lankaa. Eikä asusteissaakaan mitään moittimista ♡♡♡

  VastaaPoista