maanantai 29. helmikuuta 2016

Muistojen Madeira huivissa

Kukka- ja Levadasaaren inspiroima virkattu huivi


Viime vuonna Pääsiäisen jälkeen meillä oli ihana aktiiviloma Madeiralla. Kymmeniä kilometrejä kävelyä. Satoja valokuvia. Hyvää ruokaa. Parasta seuraa. Kokemusten dokumentointia myös virkaten.


Syntyi alku Madeira huiville. Matkakuvien höystämänä bloggasin siitä toukokuussa 2015: Inspiraatiomatkalta Madeira -huivi. Tuolta vanhasta postauksesta löytyy myös tiedot langoista, Dropsin ja Isagerin Alpakkalankoja.


Kesän ajaksi huivi jäi hautumaan ja odottamaan ideaa jatkosta. Miten ilmennän Madeiran runsaita kiveyksiä, Levadoja, terassiviljelmiä, korkeuseroja?

Syksyllä idea jalostui ja synty kolmioiden muodostama vyöhyke. Pylväsryhmiä virkaten. Kukkanauhasta alaspäin ja vinosti väliinväävät alueet. Suorissa kolmioissa on neljän pylvään ryhmät ja kolmiot ovat yksiväriset. Vinosti tehdyissä kolmioissa on kolmen pylvään ryhmät ja kaksi kerrosta kummallakin värillä vuorotellen.

Miten eteenpäin? Taas pitkä tauko, kunnes ideaa jatkossa päässä.

Vuoden vaihduttua ja helmikuun koittaessa päädyin palaamaan samoihin ruutuihin kuin oikeassa reunassa. Kukkia ja kiveystä edelleen, sillä niitähän Madeiralla oli yllin kyllin. Kumpaankaan ei voi kyllästyä.Värit toisinpäin kuin toisessa reunassa. Ruuduista tuli vähän pienempiä, johtuu lankojen vahvuuksista. Hyvä niin. Alkureunassa 15 ruutua, tässä toisessa 14.Ehkä jonkun mielestä kumman muotoinen huivi. Toisaalta toimii hyvin kumminkin päin. Joko kapeampi tai leveämpi reuna harteille. Kuvio on parhaiten oikeuksissa ja esillä hartioilla pitäen.
Piirsin vielä kuva siitä, missä järjestyksessä huivi on tehty. Tarkempia ohjeita tähän ei ole.


Tavoite saavutettu - siitä tulee aina hyvä mieli. Etenkin, kun luulin jo, että tämä jää keskeneräiseksi ufoksi ja kun lopputulos miellyttää omaa silmää.Karkauspäivä tänään, uusi huivi itselle hamekankaan sijaan!

8 kommenttia:

 1. Ihana huivi ! Tykkään todella paljon sun värienkäytöstä. Ja, ja, ja nuo sukat jotka sul on jaloissa .. apuva.. kerro mitkä ne ovat :-) aivan kadehdittavan ihanat ... haluun !!! Hyvää kevään alkua t. hanne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanne! Sukkahousut ovat mary a. jalavan mallistosta, käsinpainetut toteemieläimet. Niitä on myös muissa kuvioissa ja väreissä ja myös legginsseinä. Niitä saa Hesasta Made by liikkeestä ja myös verkkokaupasta. Mulla on useammat, kun ovat niin ihania ja hyvälaatuisia. Suosittelen, hinta-laatusuhde on hyvä!

   Poista
 2. Kaunis väriyhdistelmä ja huivi! Kuvaa hyvin Madeiran jyrkkiä vuoria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Casa Viva! Voi kun pääsisi pian uudelleen Madeiralle <3

   Poista
 3. Ai nuo kolmiot! Niistä tykkään. Erilainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin Jokke! Etenkin , kun niiden virkkaaminen jälkeen tuli fiilis, että tuleekohan tät mitään tolkullista ja valmista... Niin vaan tuli! Kiitos kommentista!

   Poista