torstai 23. lokakuuta 2014

Kun 1 melkein plus 1 melkein on 1 mieluinen

 

Neulesetti pienen elämän alkuun

Käsityölehdistä ja netistä löytyy mainioita ideoita neuleisiin, joskus myös suoraan just sellaisia joita haluaa tehdä. Joskus taas ei millään nappaan. Ja usein just sitä, mitä etsii ei löydy, mutta kuukautta aikaisemmin just sellaiset hyppi silmille lehdistä ja netistä.

Jostain syystä verkosta on kiva selailla ideoita, mutta tekemisissä hyödynnettävät ohjeet haen mieluummin lehdistä. Niitä on ihana selata soffalla ja tehdä kynällä omia merkintöjä. Jotenkin enemmän downsiftaava meininki.

Halusin tehdä neuletakin ja myssyn pienelle prinsessalle. Lehtiä selaten löytyi kaksi melkein settiä. Kumpikaan sellaisenaan ei ollu ihan just sitä mitä hain.

Toinen malli Moda 10 / 2013:Ja toinen malli Suuri Käsityö 5-6-/2014:Niinpä summasin kahden lehden mallien hyvät puolet. Sattui vielä niin, että setit oli lehtiin tehty samasta langasta (Sublime Baby Cashmere Merino Silk). Minun käyttämä oli vähän ohuempaa (Dropsin Baby Merinoa), joten otin mitat 6 kk malleista, vaikka tein ihan vastasyntyneelle.


Toisen nutun helmassa oli kauniit laskokset, otin siis ne käyttöön.Samassa nutussa oli myös kauniit rusetit vyötäröllä, tein siis ne.


Nutun yksivärisyys mallissa oli minusta tylsä, käytin siis kahta väriä. Nutun miehustassa sekä myös ruseteissa. Toisessa nutussa taas oli kivat kalvosimet hihansuissa ja kaulus. Otin siis sekä kaivosimet että kauluksen käyttöön. Samoin etureunan napituslistat tein tämän toisen nutun mukaan.Toinen myssy oli baskeri. Ajattelin, että menee varmaan pienellä prinsessalla helposti vinoon tai jopa poskelle. Hylkäsin siis baskerin. Mutta baskerissa oli myös rusetti, otin sen myssyyn.


Muuten tein myssyn kokonaan toisen mallin mukaan, paitsi tein reunan taitekohdan niin, että se taittuu näppärämmin kuin ohjeen mukaan.


Lankaa jäi, joten tein Junasukat kaupanpäälle. Ovat kyllä alkuun nilkkasukkien sijasta ihan stayuppsit. Kasvunvara on pienelle ihmiselle  aina tarpeen. Junasukkia olen nyt innostunut tekemään varresta varpaisiin macig loop -tekniikalla ja tiimalasi kantapäällä. Tein muuten myös myssyn yläosan pyöröpuikolla macig looppina.


Tämän neulesetin lanka on samaa Dropsin Baby Merinoa kuin syyskuussa postatun omenanvihreän junasukka-tumppu-myssy-setin lanka. Mukava neuloa, pehmeä tuntu, ei kutita.


Nutun mallisen villatakin haluaisin laskoksineen ja rusetteineen tehdä joskus itsellenikin. Siis jättikoossa ja ruskan väreillä. Näen sen jo verkkokalvolla.

 Tämän neulesetin saaja syntyy ensi kuussa. Pieni prinsessa.

4 kommenttia:

  1. Siitä tulikin ihan erilainen kun laitit kahta eri väriä tuohon takkiin. Tuollaisen voisin itsekin tehdä siskon tytön tytölle. Helpolta näyttää malli. Kirjastossa tarvis sit vaan käydä lehti lainaamassa. Jokin aika sitten teinkin tälle tytölle mekon ja takin ja niistä tulikin aivan ihastuttavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos sait Niina ideaa seuraavaan siskon tytön neuleeseen :-)

      Poista