sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Suojassa ja silmät valvoo

Virkattu suojus tabletille

Ekstemporee perjantai-iltana iski kuviovirkkuun vimma. Vimman kohteeksi joutui iPad. Virkattu lisäsuoja on ihan välttämätön ja se piti saada heti, eikä viikon päästä. Ja kuviovirkkausta oli pakko tehdä kaksivärisenä.


Langaksi valikoitui sukkalankalaatu, ihan perussuomalainen Novitan Nalle-lanka. Telkkarista tuli Poirot ja sitä katsellessa syntyi ajatus ruuduista pinnan kuvioksi. Tavallaan monta telkkaa tai iPadia rinnakkain suojuksen molemmin puolin.


Kolmosen koukkua ei löytynyt. Otin nelosen ja vaikka pidin sitä lankaan liian isona, oli vaan pakko virkata. No aamulla sovitin alkua iPadiin ja muutenkin tein arviota laadusta. 


Uusiksi meni, koska A) koko oli liian iso, B) tuntu oli liian löysä, C) kierrosten rajakohta oli "vähän sinnepäin" eli ei siisti D) työ kiertyi vinoon. Ihan riittävästi syitä hakea kaupasta kolmosen koukku ja aloittaa uusiksi.


Samalla muutin ulkonäköä eli otin koukulle vain silmukan takareunan. Silmukoiden etureunojen muodostavat raidat toi ryhtiä.


Uusi alku ei myöskään kiertänyt, vaan suojasta tuli kaunis ja suora. Sitä kiertämisen syytä en oikein ymmärrä, kun kaiken muun tein ihan samoin. Se jäi kovasti vaivaamaan. Osaisiko joku selittää?


Kahdella viimeisellä kerroksella napinlävet. Ensin ketjusilmukkalenkki ja seuraavalla kerroksella piilosilmukat ketjusilmukoiden päälle. Lopuksi reunaan kerros rapuvirkkauksella.


Ja pohja kiinni kiinteillä silmukoilla nurjalta virkaten.


Viimeistelyksi langanpäiden pujottelu, kevyt höyrys ja napit paikoilleen.


Ihan kiva sanoisin. Edellisen kerran olen kuviovirkannut joskus 80-luvulla. Nythän Molla Mils on tehnyt tästä tekniikasta suositun buumin.

 
 He, ja muistathan osallistua blogini synttäriarvontaan! 
Vielä viikko aikaa vastata kysymyksiin, jotka ovat edellisessä päivityksessä.

2 kommenttia:

  1. geometriset kuviot sopivatkin virkattavaksi kuin nenä päähään. Hieno tuli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep ja myös toimii hyvin käytännössä, kun nyt viikon käyttökokemus takana :-)

      Poista