maanantai 1. kesäkuuta 2015

3-vuotias kysyy ja arpoo!


Blogi juhlii synttäreitä


Tänään on tasan kolme vuotta siitä, kun rohkaistuin aloittamaan oman käsityöblogin pitämisen. Aika on kulunut sutjakkaasti, eikä bloggaaminen ole alkanut kyllästyttämään. Päinvastoin, päivittäisin useammin, jos vaan aika antaisi periksi. Paljon ideoita ja tekemisiä jää blogista ulkopuolelle, kun aika ajaa ohi tai idea jää muuten vaan ilmaan. Toisaalta on hyvä, kun on vähän varastoa päivitysideoista. Ei pelkillä lanka- ja kangasvarastoilla bloggaaja selviä.


Eilisessä postauksessa pohdin sosiaalista mediaa. Blogin rinnalle on minulla selkeäksi suosikiksi noussut kuvienjakamiseen painottuva Instagram. Sen helppokäyttöisyys ja hetkien vangitseminen kuviksi koukuttaa mukavasti. Se on itsensä liittämistä aikaan ja paikkaan, oman historian kuvaamista itse valituilla rajauksilla. Sen kautta on helppo jakaa välähdyksiä tulevista blogijutuista, ideakuvia ja työnalla olevia juttuja. Instassa on myös helppo laajentaa omaa genreä käsitöistä puutarhaan  ja leipomuksiin sekä tunnelmiin. Instagrammissa olen nimellä @punospirjo, tervetuloa seuraamaan!Synttärin kunniaksi päätin järjestää blogini historian ensimmäiset arpajaiset. Arpajaisiin pääset mukaan vastaamalla blogin kommenttikentässä seuraaviin kysymyksiin:

 1. Millä perusteilla jäät blogin lukijaksi? Vaikuttaako siihen blogin aihepiirit, pitäjä, ulkonäkö, postausten pituudet, värit, kuvat, tekstin laatu vaiko joku muu tai kaikki em. yhdessä? Vai oletko satunnainen blogista toiseen kulkija?
 2. Millä muilla tavoilla seuraat blogeja kuin kirjautumalla lukijaksi? Miten löydät mielenkiintoisia blogeja?
 3. Haetko blogeista ideoita, elämyksiä, ohjeita vaiko jotain muuta?
 4. Mitä asioita arvostat blogin ulkonäössä?

Bonuskysymys: Onko sinulla vinkata selkeitä, helppokäyttöisiä ja ajantasaisia ohjeita, joiden avulla blogin ulkoasun päivityksestä selviää suht sujuvasti?

Napakat tiiviit vastaukset ovat hyviä, en odota mitään pitkiä analyysejä. Tai sanotaan, että kukin vastaa tyylillään - oma persoona peliin!


Kysymyksiin vastanneiden ja selkeän yhteystiedon jättäneiden kesken arvon kuvassa olevat tuotteet.  2 x 2 tukkakukkapinni paria, 2 kännypussia, 2 patalappua, 1 pieni ja 2 isoa pajuliinaa/pannunalusta. Kaikki on omatekemiä tietty. Vastaus- eli osallistumisaikaa on sunnuntaihin 14.6. asti eli noin kaksi viikkoa. Päättyy sunnuntain ja maanantain välisenä yönä 00:00.

Teen myös vastauksista koosteen ja postaan sen blogissa, niin asiat ovat muidenkin bloggaajien käytettävissä.


Elävä pajupalloni on tavallaan blogini maskotti. Se oli ensimmäisen blogipäivityksen aiheena kolme vuotta sitten eli 1.6.2012. Se on tämän postauksen kuvissa kevään lehtien karvapallona vuosilta 2012, 2013, 2014 ja 2015. Aika samassa vaiheessa joka vuosi samaan aikaan, aina isompana, mutta kokoeroa kuvista vaikea hahmottaa. Kasvaa, kasvaa! 2013 kuvassa ukkolaukat ovat jo täydessä kukassa, tänä vuonna sen sijaan vasta pieninä nuppuina (kuva eilisen postauksen lopussa).


Tässä vielä katsaus 2- ja 1-vuotispostauksiin sekä 2012 vuoden syntymään:


Vastaathan viimeistään sunnuntaina 14.6., jos haluat osallistua arpajaisiin!


14 kommenttia:

 1. Millä perusteilla jäät blogin lukijaksi?
  Jos blogi on helposti luettavissa ja uusista postauksista on "teaseri" Fb ssä tai Instassa.

  Vaikuttaako siihen blogin aihepiirit, pitäjä, ulkonäkö, postausten pituudet, värit, kuvat, tekstin laatu vaiko joku muu tai kaikki em. yhdessä? Vai oletko satunnainen blogista toiseen kulkija?

  Vaikuttaa selkeys, napakkuus ja lettavuus mobiililla.

  Millä muilla tavoilla seuraat blogeja kuin kirjautumalla lukijaksi? Miten löydät mielenkiintoisia blogeja?
  Muualta somen sovelluksien kautta, insta ja fb.

  Haetko blogeista ideoita, elämyksiä, ohjeita vaiko jotain muuta?
  Kaikkia näitä.

  Mitä asioita arvostat blogin ulkonäössä?
  Selkeys ja visuaalisuus, hyvät kuvat ja ohjeet.

  VastaaPoista
 2. 1. Jäin lukijaksi taitavien ja persoonallisten tuotosten takia.
  2. Löydän blogeja toisten vinkeistä ja ihan sattumalta. Pääsääntöisesti tosiaan vain seruaan. En juurikaan kommmentoi.
  3. Haen blogeistas ideoita, elämyksiä ja nautintoja.
  4. Arvostan persoonallisuudeesta ja siitä, että ulkonäkö ilmentää blogaajaa.

  VastaaPoista
 3. 1. Luen kun ehdin ja hyvä, että linkkaat kirjoitukset faceen
  2. En varsinaisesti seuraa mitään blogeja - ei ole aikaa - mieli tekis kyllä, mutta nyt on näin
  3. ???
  4. Kuvat on kivoja, kun niitä on paljon, niin niistä pääsee nopeesti kiinni, mistä kyse ja sitten voi tutustua tarkemmin. Toteaa visuaalinen, joka ei lue, vaan katselee kuvia.

  VastaaPoista
 4. 1, Luen ja innostun ja seuraan paljon eri blogeja ne on hauskoja ja inspiroivia.
  2. Niistä saa ihania vinkkejä ja innostaa kokeilemaan eri juttuja.
  3.Ihania elämyksiä ja on hauska seurata eri blogeja .
  4.Kun kuvat on selkeitä ja niitä on helppo matkia hyvällä ja huonolla menestyksellä.

  VastaaPoista
 5. Onnittelut kivalle kolmivuotiaalle! :)

  !. Seuraan vuosien saatossa löytämiäni suosikkeja, joiden joukkoon valikoituu uusia, jos joku satunnaninen löytö miellyttää minua sisältönsä ja/tai ilmiasunsa puolesta. Yleensä ne ovat ensisijaisesti käsityöblogeja, joissa on monipuoliset kuvat ja helposti luettavaa tekstiä sopivasti (ei liian lyhyesti mutta ei pitkiä jaarituksiakaan),
  2. Seuraan blogeja Bloggerin tarjoaman Määritä blogiluettelo -palvelun avulla. Uusia löytyy satunnaisesti ja aika usein myös oman blogini uusia kommentoijia jää ainakin joksikin aikaa seurantaani.
  3. Blogeista toivon löytäväni uusia ideoita ja mahdollisia kivoja ohjeitakin. Myös kivoja jutusteluja (suht' lyhyitä) luen mielelläni.
  4. Arvostan blogeissa selkeää ulkonäköä ja hyvin luettavaa tekstiä.

  VastaaPoista
 6. 1. Jos se on mukaansa tempaava ja selkeä. Arvostan monipuolisia ideoita.
  Perjaatteessa olen vain satunnainen selaaja. Mutta silti aina käyn tietyt blogit aina läpi. Nyt vasta alkanut kunnolla seuraamaan varsinaisesesti kun on oma blogi.

  2. Instagramin ja Facebookin kautta lähinnä

  3. Kaikkia näitä.

  4. Kuvat on mielestäni hyvin tärkeitä. Riippuu toki blogin aiheesta yms.

  VastaaPoista
 7. 1. Varmaankin useamman osan summa se miten blogi valikoituu lukulistalleni. Mielenkiintoiset, ispiroivat ja/tai ehkä omalle to do -listalle nousevat käsityöt ovat yksi tekijä. Toisaalta miten asioista on kerrottu eli onko sana hallussa. Kuvat ovat myös tärkeitä eli kuvaton käsityöblogi ei varmastikkaan jää lukulistalleni.
  2. Blogeja olen seurannut lähinnä blogilistan kautta kunne se nyt lakkautettiin ja muutamia blogeja minulla on selaimen kirjanmerkeissä ihan varalta. Yleensä löydän uusia mielenkiintoisia blogeja seuraamieni blogien lukuluettelosta tai jos etsin esim. jotakin ohjetta löydän tuntemattoman blogin.
  3. Meinasin sanoa ideoita, mutta se olisi lähes valhe, sillä juurikaan en ehdi toteuttaa saamiani ideoita. Sanon siis elämyksiä joskus nyttemmin harvemmin enään haen ohjeita sillä Ravelrystä löytyy ohjeita enemmän kuin ihminen voi edes tarvita.
  4. Ulkonäössä arvostan selkeyttä ja helppolukuisuutta. Jotkin blogit ovat liian levottomia jotta niitä haluaa seuta vilkkuvine kuvineen ja räikeine väreineen.
  Itse en bloggaa joten Bonuskysymykseen minulla ei ole kommenttia.

  VastaaPoista
 8. Uusi yritys... :)

  1. Kaikki mainitut asiat vaikuttavat omalta osaltaan. Toki aiheen täytyy ensin jollain tavalla koskettaa, siksi otsikointi on tärkeä. Blogin ulkonäön selkeys ja tekstin oikeakielisyys vaikuttavat tosi paljon sekä bloggaajan tapa kirjoittaa muutenkin. Jos ihan kaikki yhdys sanat on kirjoitettu erikseen, se alkaa häiritä tätä kielioppinatsia jossain vaiheessa liikaa ja luovutan. :) Kepeästi kirjoitettua tekstiä on kevyt lukeakin.
  2. Facebookista kavereiden postauksista tai muiden sivujen kautta, joskus lehdistäkin. Seuraaminen on kylläkin melko satunnaista.
  3. Ihan uteliaisuudesta yleensä luen. Seuraan myös erään hiljattain äidiksi tulleen puolitutun blogia, koska haluan tietää, miten heillä menee pienokaisen kanssa. Ystävättäreni blogi, jota säännöllisesti seuraan, käsittelee ajankohtaisia ilmiöitä huumorin näkökulmasta.
  4. Kuten jo edellä mainitsin, oikeakielisyyttä. Värikkäät kuvat piristävät ja keventävät blogia. Sun blogissasi on ihanasti väriä ja kivoja kuvia. :) (Tällä kehulla varmaan saa palkinnon? Heh.)

  VastaaPoista
 9. Paljon onnea 3-vuotiaalle! ♥
  Sitten kysymysten kimppuun...
  1. Blogin lukijaksi jään jos aihepiiri on kiinnostava, jos löytyy ideoita joita voisin itse hyödyntää. Hyvät, selkeät kuvat vaikuttavat, sekä mukava kirjoitustyyli. Kaikkien osasten ei kuitenkaan tarvitse täyttää kriteerejä, joskus yksikin, esim. se että on sana hallussa, riittää.
  2. Satunnaisesti klikkailen seuraamieni blogien linkkejä minulle tuntemattomiin blogeihin, osa päätyy lukulistalleni, osa jää satunnaisesti luettaviin. Facebookin blogisivuston kautta löytyy toisinaan kivoja uusia blogeja.
  3. Blogeista haen ideoita omiin käsitöihin, mutta oikeastaan yhtä paljon käyn vain ihailemassa muiden taitoa ja tekemisiä. Osaa blogeista luen mukavan kerronnan vuoksi, esim. joitain elämäntapa- ja matkablogeja.
  4. Ulkonäössä arvostan selkeyttä, sitä että teksti taustaväreineen on helposti luettavaa. Hyviä, teräviä kuvia tietenkin myös.
  Hyvää jatkoa ja monia lisävuosia mukavalle blogillesi! :)

  VastaaPoista
 10. 1. Kiinnostava aihe, persoonallinen käsittely, uudet näkökulmat, laadukas sisältö (teksti ja kuvat valikoituja ja harkittuja).
  2. Lukijalla, esim. Feedly toimii nätisti kännykässä ja tabletissa.
  3. Mielenkiintoisista blogeista löytyy mielenkiintoisia linkkejä. Myös Twitterin kiinnostavat ihmiset jakavat kiinnostavaa sisältöä.
  4. Blogeista haen inspiraatiota päivätyön vastapainoksi, ideoita rajallisessa ajassa toteutettavaksi ja ohjeita käsillä olevan asian tekemiseksi.
  5. Ulkoasun pitää olla yhtä sisällön kanssa. Mieluummin yksi hyvä kuva kuin kolmetoista huonoa.
  6. Kiitos blogistasi: olen oppinut ja viihtynyt.
  7. Humanistin vahvin osaaminen ei ole matematiikka.

  VastaaPoista
 11. 1. Jään blogin lukijaksi jos aiheet on omaa sydäntä lähellä, kirjoitus selkeää ja kuvat hyviä ja tarpeeksi suuria.

  2. Luen blogeja pääasiassa Feedlyn kautta. Myös Bloglovinin kautta joskus.
  Löydän blogeja toisten blogien tai esim. FB-ryhmien kautta.

  3. Luen pääasiassa neule- ja sisustusblogeja ja niistä haen inspiraatiota ja ohjeita.

  4. Arvostan laadukkaita kuvia ja selkeää ja helppolukuista ulkoasua.

  VastaaPoista
 12. Kiitos vastauksista tähän asti :-) Tällä määrällä jokainen vastaaja taitaa saada jonkun voiton :-) Vielä on aikaa tänään puoleen yöhön vastailla. Taisi olla työläs kysely - tai ei-houkuttavat voitot ;-)

  VastaaPoista
 13. Mainioita vastauksia! Arvonta huomenna. Pitää kaivella lisää voittoja, jotta kaikki osallistuneet saavat jonkin palkinnon :-)

  VastaaPoista
 14. Arvonta on nyt suoritettu. Miten arpaonni itsekutakin vastaajista suosi, löytyy tuoreesta postauksesta: http://punos-sidos-silmukka.blogspot.fi/2015/06/arvonta-suoritettu.html
  Onnea voittajille eli kaikille <3

  VastaaPoista