tiistai 31. joulukuuta 2013

Jotain uutta kasvamaan


Vuoden päättyessä

Joulukuu on ollut harmaa, nuhjuinen, vesisateinen, pimeä. Siis sään puolesta. En muista toista samanlaista. Kirkasvalolamppu, korvavalot, jouluvalot ja kynttilät ovat olleet kova juttu.


Silti suunta on kohti valoa ja kevättä.


Parhaalta ystävältä sain Jouluna Arabian Kerä - kukkaruukun. Mikä voisi olla parempi lahja lankoja ja kierrätystä rakastavalle! Kerä on 1964 Richard Lindhin suunnittelema kukkaruukku.


"Jotain uutta kasvamaan!" luki kortissa. Ihanan positiivista ja lupaavaa. Lankaa? Peukuttomat lapaset? Keskeneräiset työt?


Ei ehkä kuitenkaan, vaikka siitä kasvaa paljon ja jatkuvasti. Joku uusi kasvi? Tai vanha uutta ruukkua kaipaava kasvi uuteen multaan?
Joulukuusikin kasvaa jo uutta. Vaaleanvihreitä kerkkiä on vaikka kuinka paljon pikkukuusessamme. Niin lupaavaa!


Sisällä talvehtiva yrttiruukku hymyilee. Hyasintin tuoksu leviää huumaavana nenästä ja korvista.


Joulukuu kupli kirjaimellisesti. Syksyllä ihastuttaneet Neulovan nartun kuplalapaset oli pakko testata.


Tulikin testattua kunnolla. Neuloin 12 paria. Kahdet lastenkokoa. Kolmet miehen kouraan mahtuvat. Loput 7 paria naisten kokoa. Lisäksi parit kuplasukat.


Ei yhtään kuplaa lisää, ei ainakaan tänä vuonna :-D Paitsi illalla peukuttomille peukut!


Joulunpyhinä oli tarve aloittaa joku neule, ilman isoa suunnitteluponnistusta. Syntyi alku huiville, joka on saanut jo melkoisesti pituutta. Malli on dropsin, löytyy täältä. Paitsi, että tein 4 mallikertaa kolmen sijasta, molempiin reunoihin 2 silmukalla ainaoikeaa kuuden silmukan sijasta. Kokonaisuudessaan siis 72 silmukkaa 63 sijasta.


Huivissa myös vuorottelee dropsin mallin mukaan 4 välikerrosta 15 kertaa ja sitten saman verran mallikertoja, joissa 6 välikerrosta. Välikerrokset tarkoittavat sileää neuletta oikealla puolella aaltoraitojen välissä. Huippusimppeli pitsineulemalli ja näyttää valmiina työläämmältä kuin on - kuviointi tulee mallikerran yhden kerroksen aikana silmukoita yhteenneuloen ja langankiertoja tehden. Huivin lanka on Novitan Polku - lankaa, väri Mustajuuri. Luulen, että huivi päätyy tyttären kaulaan useammin kuin omaani. Sinisen värin vuoksi. Polkua hamstrasin vuosi sitten kerä kaupalla, kun oli poistomyynnistä. Nyt ei taida saadae nää mistään. Tykkään langasta, siitä saa myös hyviä sukkia.


Vähän mietin, josko neuloisin Polun Porkkana- tai Nauris- väristä villahousut itselleni. Sitä ennen teen kuitenkin swantsit! Ehkä jo huomenna, uuden vuoden kunniaksi. Tänään hain kirppikseltä kaksi miesten villistä - raidallisen ja kuviollisen. Siis swantseihin!


Onnellista Uutta Vuotta 2014 kaikille!

2 kommenttia:

 1. Tuo ruukku on tosi kaunis! Ja lapastehtaan oletkin pystyttänyt-upeita!
  Oikein Hyvää Uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää ja käsityörikasta uutta vuotta myös sinulle Margsan!

   Poista