sunnuntai 12. elokuuta 2012

Patalappuja, patalappuja, patalappuja...

Patalapun virkkuu lähti melkein rukkasesta

Heinäkuun lopulla (26.7.2012) julkaisin blogissa ohjeen ristikkäin virkatuista ruudukoista muodostuvaan patalappuun. Kommenttien mukaan ohjeen käyttö ei ole ollut kaikille ihan mutkaton. Reunan muodostuminen siistiksi ja vinoraitojen eteneminen säännöllisesti ovat haasteellisia. Täytyy miettiä, voisko ohjetta parantaa, hymm, jossain vaiheessa. Videonpätkääkin voisi miettiä pulmakohdista, siis niistä reunoista.


Itse innostuin mallista kovasti. Etenkin, kun heti ekasta kelta-oranssista tuli sopivan kokoinen ja paksuinen. Novitan Mambo -ja Kelo -lankojen jämistä syntyi monta raikasta väriyhdistelmää. Aika monta lankakerää sain varastosta pois. Tilalle pinon patalappuja.

 
Patalappujen virkkaus ajoittui hyvin elokuun alkuun, jolloin loma loppui ja työt alkoivat. Työpäivän nollaus ja oman pään kovalevyn järjestäminen sujuu erinomaisesti käsityöllä, jossa on riittävästi haastetta. Mutta toisaalta konkreettisen tuloksen näkee sukkelaan.


Patalappu illassa pitää aivot virkeinä! Niitä taisikin tulla pari parhaassa illassa, ehkä haastellisempi päivä takana ja enemmän järkättävää päässä ;-)


1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 - harmillisesti yksi vaille tusina. Langat loppuivat. Yritän pysyä tiukkana- ei uusia lankoja tähän projektiin kaupasta. Voi olla, että tämä ei kuitenkaan jää tähän, jos tarjouskoreissa tulee hyviä houkutuksia vastaan.


Osaan patalapuista tuli toinen verkkokudos kahdella eri värillä. Niin sain mahdollisimman tarkkaan käyettyä jämälangat pois.


Malli on ihanan mukavan haastellinen. Joka kerran piti alussa miettiä tarkkaan, että lähtee menemään raidat ja reunat oikein. Aivojumppaa siinä missä ristisanatehtävät. Vähän konkreettisemmat ristikot vaan.


Jos olisi tullut täysi tusina, olisi voinut nimetä patalapun joka kuukaudelle. Joulukuu jäi nyt tulematta, kun punaista riitti vain puolikkaaseen ruudukkoon. Se on marraskuu.Nämä patalaput taitaakin päätyä joko joulumyyjäisiin tai joululahjoiksi. Ainakin osa. Kyllä omakin keittiö kaipaa uutta piristystä aina aika ajoin. Mitkähän valitsisin omaan käyttöön?Siinä pitää olla vihreää, violettia, ruskeaa, keltaista tai... Mikä tahansa näistä käy.


Hyvää loppukesää, elokuun kuulaita ja raikkaita päiviä ja pimeneviä iltoja. On ihana käpertyä sohvan nurkkaan ja varata sopivasti erilaisia käsitöitä käden ulottuville. Mielialan ja fiiliksen mukaan sitten voi, virkata, neuloa, kirjoa, punoa jne. Niin ja sitä ohjeen tarkentamistakin videolla voisi vielä miettiä jossain vaiheessa.


6 kommenttia:

 1. Ihania patalappuja olet virkannut

  VastaaPoista
 2. Täältähän löytyi niin paljon uutta ja mielenkiintoista, että "pakko" liittyä lukijaksi odottelemaan uusia juttuja :)

  VastaaPoista
 3. uusia juttuja odottelen minäkin, esim. sitä ohjevideota näistä patalapuista, ei synny ei omin avuin eikä edellisen ohjeen kera oikeennäköstä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, on ollut hiljaista täällä. Työt on vieneet loman jälkeen melkoisesti energiaa. Paljon on kaikkee viittä vaille valmista olemassa, joten ehkä kohta alkaa tapahtua. Niin ja se videokin tuli luvattua jossain...

   Poista
 4. HEI PIRJO ONKO MAHDOLLISTA SAADA TUON PATALAPUN TEKO-OHJEEN?OVAT KYLLÄ NIIN KAUNIITA,ETTÄ !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sinikka! Ohjeet patalappuun löytyvät postauksesta: http://punos-sidos-silmukka.blogspot.fi/2012/07/patalappu-siita-tuli-ja-jampteilla.html
   Siis ohje tekniikan virkkaamisesta niin, että reunoista tulee siistit.
   Kiitos kehuista!

   Poista