tiistai 31. heinäkuuta 2012

Onko se Entti vai mikä kumma?

 Puettujen puiden kaupunkilaisserkku - vielä kesälaitumilla!

8.7.2012 päivityksessä lupasin, että puettujen puiden eli neulegraffitien  tekeminen päättyi siihen toiseen puuhun. Siis, kun alaston Olga sai vaatteet. No, niin olikin sen projektin suhteen. Aiheesta vaan väkisin poiki kaksi uutta projektia. Tai ensin vain toinen: Neulegraffitien markkinointiviestinnän projekti paikallisiin sanomalehtiin. Ja sen edetessä syntyi toinen eli neulegraffiti Helsingin Knit ´n´ Tag tapahtumaa varten. Tapahtuma on Ruttopuistossa 25.8.2012.


Sanomalehtijutuista kirjoittelen vielä erikseen ihan oman jutun. Nyt esittelen tuon maailmalle lähtevän tuotoksen. Ajatus oli ensin vain hatara - jotain voisi tehdä, kun tapahtumaan voi lähettää neulegraffititervehdyksiä ja kun materiaaleja jäi yli oman projektin päätyttyä. Ekan toimittajan haastatellessa sanoin avainsanan tai lauseen: "Voisi kai sinne tapahtumaan jonkin essun puulle lähettää." Se oli siinä, essu ilman muuta! Mikä loistava idea, kun ei tiedä, että mitkä ovat kohdepuun strategiset mitat.Essun helmaosa oli päivän hakusessa, sitten onneksi siivosin askarteluhuonetta ja löysin valkoisen virkkuuviritelmän, josta muistaakseni piti jostus takavuosina tulla tyynynpäälinen. Ei tullut, kun ei valkoiset tyynyt vois vähempää kiinnostaa. Se oli siinä. Tosin ei sekään voinut ihan valkoiseksi jäädä, joten vähän vihreitä raitoja piristykseksi - pystyraidat myös hoikentaa!


Tasku ja läppä on käytöstä poistetusta kesäkassista. Näissä kohdissa tuli siis myös kierrätys mukaan. Kaikki muut palat ja osat ovat sellaisia, jotka ovat odottaneet kohdetta, osa vuoden, parhaat neljännesvuosisadan ;-) Joskus idean kypsyminen vaan vaatii aikansa. 


Essun isoäidinneliöhelma ja läpän 6-kulmio yhdistävät tämän Olgaan ja sen kaveriin. Samoja aineksia, sukunäköisyyttä siis.


Vyötärönauhat ja niskanauhat / olkaimet ovat olleet alunperin kylpypyyhkeiden päihin tarkoitetteuja. No, niitä tuli 80-luvulla tehtyä yli tarpeen, siis enemmän kuin silloin omistin kylpypyyhkeitä ja sitten nämä ei-niin-mieluisen-väriset jäivät odottamaan muita käyttökohteita.


Näissä  kuvissa puuessu seikkailee puutarhani belgialaisissa ristikkopuissa. Niitä on pihallani muutama kappale. Aika tyypillistä, että kun jotain teen, niin se ei sitten millään voi jäädä yhteen kappaleeseen, vaan joku toista-moodi jää heti päälle. Varmaan joku vika lääkityksessä tai mielentilassa tai energian määrässä ;-)


Alkukesästä postasin puiden punomisesta. Ne on siis tehty viljellyistä pajuista, joita kasvatan takapihallani. Niitä on neljää eri lajia ja satoa niistä tulee nyt muutamien vuosien kasvatuksen jälkeen enemmän kuin ehdin kunnolla hyötykäyttämään.

 Samana päivänä, kun kuvailin näitä, kuuntelin radiosta, kuin toimittaja sanoi, että kesän alkamista tässä edelleen odotellaan. Haloo, silloin mentiin heinäkuun puolivälin jälkeistä viikkoa, luonto on näin runsas sekä kasvimaalla että muuten! Ristikkopuiden tukat ovat röyhähtäneet keväästä, vertaa vaikka näitä kuvia 3.6. postauksen kuviin, jos et usko.Uskomatonta, miten tänä kesänä on jatksettu jauhaa säästä joka paikassa ja joka käänteessä. Sää kun on aina se, mikä on ja ei se kyllä minusta mikään huono ole tänä kesänä ollut.
 

Ristikkopuut ovat ilmeisesti juurtuneet oikein hyvin, sillä niin hyvin ne kasvavat sekä ylhäältä että rungoista uutta versoa ja lehtiä. Essun taskussa lähtee sitten aikanaan Knit ´n´ Tag tapahtumaan tervehdys maalaisserkuista.


Sitten vielä vähän lähempää otettuja kuvia:  Läpästä,


 helmasta, niskasta,


 nauhoista,


taskusta oikeelta,


taskusta vasemmalta,


taskusta ja helmasta edestä


vyötäröltä,


Ja lopuksi essu tasona. Koko on muuten ihan aikuiselle sopiva. Tänään tuli kutsu työpaikan henkilöstöpäiville. Illallisen pukukoodi on tumma puku. Voiskohan tässä mennä sinne?


No ei sentään. Pitänee kääntää kangasvarastot ylösalaisin ja miettiä, josko ehtisi mekon ompelemaan.

2 kommenttia: