sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Knit ´n´ Tag- tapahtuman innottamana


Loppuyhteenvedon aika

Knit ´n´ Tag tapahtuma 25.8.2012 Helsingin Ruttopuistossa sai minut kolme kuukautta etukäteen innostumaan neulegraffiteista. Käynnistin oman projektini kesäkuun alussa - syntyi 3 eri neulegraffitia - kaksi omaan pihaan ohikulkijoidenkin katseltavaksi ja yksi tervehdyksenä tuohon elokuun tapahtumaan pääkaupungissa. Näistä kaikista olen kirjoittanut blogissani, postaukset 23.6.2012, 8.7.2012 ja 31.7.2012.

Miksi vieläkin tämän saman asian parissa?

Kaksi syytä.

Ensinnäkin oma vierailu Ruttopuistossa onnistui vihdoin 15.9.2012. Toiseksi oman tekemisen ja ajattelun levittäminen ja mitä siitä seurasi.

Ensiksi tuota ilosanoman levittämisnäkökulmaa

 

Kun olin saanut omat graffitini puihin, sain paljon kommetteja, että niistä pitäisi saada juttua lehteen. Kun asia ei edennyt muutoin, laitoin itse yhtenä kauniina heinäkuun päivänä sähköpostia kolmeen paikalliseen lehteen. Ajattelin, että olen tyytyväinen, jos yksi näistä edes ottaa yhteyttä. Sain tietokoneen kiinni, kun ensimmäisestä lehdestä soitettiin. Kahden tunnin päästä kaikista oltiin oltu yhteydessä ja kaikkien kanssa haastattelut oli sovittuna. Pää ihan pyörällä. Mitäs mä niille toimittajille oikein sanon? 

Vajaan viikon sisällä kaikki olivat käyneet juttunsa tekemässä ja kuvansa ottamassa. Ja minä olin valinnut eri mekon ja korut joka haastatteluun, myös tukka oli kammattuna näinä lomapäivinä. Reilussa viikossa kaikki kolme lehteä olivat haastattelun kuvineen myös julkaisseet. Ihanasti erilaisia näkökulmia asiaan.

Ensimmäinen juttu oli Hämeenlinnan Kaupunki uutisissa 21.7.2012 Tässä toimittajan näkökulma oli aika lailla tekniikassa ja virkkukoukku yms olivat keskiössä, vaikka yritin painottaa mm. yhteisöllisyyden merkitystä neulegraffitien teossa.

Hämeenlinnan Kaupunkiuutiset 21.7.2012

Hämeenlinnan kaupunkiuutiset 21.7.2012

Toinen artikkeli oli Hämeen Sanomissa 25.7.2012. Tämä on artikkeleista minun oma lemppari, koska tähän sain toimittajalle asti läpi myös käsitöiden ja muun tekemisen yhteisöllisyyden lisääntymisen blogien ja facebookkien ansiosta.


Hämeen Sanomat 25.7.2012

Janakkalan Sanomien toimittaja kävi tekemässä juttua ensimmisenä, mutta lehti ilmestyi näistä kolmesta viimeisimpänä eli 26.7.2012. Tässä näkökulmaa oli myös paikalliseen puistoalueiden hoitoon eli hoitamattomuuteen.


Janakkalan Sanomat 26.7.2012


Janakkalan Sanomat 26.7.2012

Lehtijutuista seurasi lukuisia mukavia keskusteluja puolituttujen ja tuntemattomien ihmisten kanssa kesäteatterissa, mansikkamaalla, kaupan kassajonossa jne. Edelleen nyt syyskuussa neulegraffitit puhuttavat ihmisiä, joiden kanssa muuten en koskaan puhu pätkääkään käsitöistä. On siis ollut kaikenlaisia mieleenjääviä tilanteita, joita ei koskaan olisi tullut ilman tätä prosessia.

Lehtihaastattelujen ja some-kavereiden "painostuksesta" eli tukemana innostuin myös tekemään graffititervehdyksen Knit ´n´Tag -tapahtumaan. Mihin essu päätyi tai yritti päätyä selviää, kun luet tätä päivitystä eteenpäin.

Knit ´n+ Tag essu

Sitten vihdoin käynti Ruttopuistossa 


Ruttopuistossa käynti yhdistyi samaan reissuun kuin ristiäiset Temppeliaukion kirkossa. Aurinkoinen ja lämmin syyskuun puolivälin lauantai. Pitkään loikittiin pitkin Ruttopuistoa ja kuvattiin tyttären kanssa osin jo säästä ja ohikulkijoiden liian voimakkaista halauksista kärsineitä graffiteja. Kolmen suosikin kärki töistä tuli selväksi, niiden keskinäinen järjestys vaihtelee päivän ja mielialan mukaan. Niitä yhdistää hyvä idea, tekninen toteutus kiinnitystä myöten.


Yleisnäkymää Ruttopuiston puista 15.9.2012


Yleisnäkymää Ruttopuiston puista 15.9.2012

Yksi kolmesta suosikista  ehdottomasti neulo tai kuole  - Knit or Die. Hyvä idea, teknisesti hyvä toteutus, harkittu kokonaisuus. Värikäs ja huumorilla höystetty.

Knit or Die neulegraffiti Ruttopuistossa

Knit or Die neulegraffiti Ruttopuistossa

Knit or Die neulegraffiti Ruttopuistossa

Toinen suosikeistani vei kaupungista metsään. Mielettömän hyvin toteutettuja eläimen naamoja samassa puussa. Halattavan ihana. Tämän kanssa halusin itsekin päästä kuvaan.

Karhu...

Kettu...

Huuhkaja...

pöllö ja ihastunut halailija

Kolmas top kolmessani oli Rööperin Raijojen kauniin herkkä puuta halaileva nuori nainen. Erilainen ajatus neulegraffitista, ei kokonaan puunrunkoa peittävä, mutta hyvä ja viimeistelty toteutus.


Lisää kuvateksti

Lisää kuvateksti

 Omaa tervehdystäni en puistosta löytänyt, nyyh ;-(. Kylläkin puun, jossa se oli tapahtumapäivänä valokuvien perusteella.

Knit ´n´Tag yhteispuu syyskuussa kaukaa...
... ja läheltä. Ilman essua ;-(

Verkosta löysin neula heinäsuovasta tekniikalla hakien muutaman kuvan yhteispuusta, joissa essuni näkyy tapahtumapäivänä. Sen jälkeen se on lähtenyt jonkun matkaan, jonnekin uusiin tuntemattomiin seikkailuihin, näin toivon ja kuvittelen. Leveässä oksahaarassa essu keikkui siis ainakin tapahtumapäivän - kuinka monta sen jälkeen, jää varmaankin ikuiseksi mysteeriksi. No ajatus ja etäosallistuminen olivat kuitenkin ne tärkeimmät jutut tässä.


Knit ´n´Tag yhteispuu 25.8. (FB-kuvat järjestäjältä)

Essu oksassa vähän sivusta näkyen (FB-kuvat järjestäjältä)

Essu oksassa toiselta sivulta vähän enempi näkyen (FB-kuvat järjestäjltä)

Kotiin tuomiseksi Ruttopuistosta tuli hauskoja piikkipalloja, kastanjansiemeniä :)

Kastanjat kassiin ja kotiin :-)
Seuraava seikkailu onkin sitten Jättivihannesten SM-kisoihin Lepaalle 29.9.2012! Vielä melkein viikko aikaa virkata lilliputteja sinne mukaan!

2 kommenttia:

 1. Vautsi vau! Sä alotit kyllä bloggaammisen vauhdilla, heti lehtiin ja lööppeihin! Katselin juuri omia tilastojani ja blogini 2 v synttärit meni huomaamatta ohi, ja ekat 1,5 vuotta kävijämäärät oli jotain 30 kuukaudessa... :)

  Kiva että pääsit myös ruttopuistoon saakka! Multa jäi kyllä nyt näkemättä ne ihanuudet. Uskon, että essusi on ihan taatusti päässyt esim. siirtolapuutarhaan tai muualle vastaavaan idylliseen paikkaan tunnelmaa luomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jepjep, mut kiitos kuuluu sullekin :-) Sähän olet mua opastanut ja innostanut alkuun. Nyt on kyllä niin, että työt häiritsee ihan hirveesti kaikenlaista ehtimistä ;-( Ops-prosesseista tai koulutusvastuista en kuitenkaan ala bloggaamaan, vaikka pää on niitä täynnä ;-)

   Poista