lauantai 29. syyskuuta 2012

Luonnon muotoilemaa


Jättikasvisten SM-kisat Lepaalla 29.9.2012

Tänään oli odotetut jättikasvisten SM-kisat HAMKin Lepaan Viinitilalla. Hämeessä Hattulan kunnassa. Paikalle oli matkannut eripuolilta Suomea toinen toistaan jykevämpiä oman lajinsa edustajia. Hymy oli herkässä niitä ihmetellessä. Tosin viime vuonna ekoissa jättikasvisten SM-kisoissa kaikki tuntui vieläpä moninkerron ihmeellisemmältä ja huvittavammalta. Isokin ihminen tunsi olonsa pieneksi näiden jättien joukossa.

Jättien jättejä olivat kurpitsat. Yli 200 kiloisia kurpitsoja kisaamassa mestaruuksista.


Jaossa olivat ruusukkeet ja pokaalit.Mutta yksi oli ylitse muiden, 716 kiloa!! Kisojen painomestari seitsemänsataakuusitoista kiloa :o. Kuvassa mukana tyytyväiset kasvattajat.


Yli 400 kiloa pienemmät kilpakumppanit seuraavat taustalla mestarin kyytiä takaisin omalle peräkärrylle kotimatkapakkausta varten.Moni muukin oli jätti! Omassa lajisarjassaan. Ja niin persoonallisia luonnon muotoilemia yksilöitä.

Yli 100 kiloisia kesäkurpitsoja.

 
Yli metrin levyisiä kaaleja.Keskenään kisaavia mutanttilanttuja.Hervoton lanttu Jättikasvisyhdistyksen esittelypöydältä - liian pieni kisaan :-)


Hervoton lanttu toisesta suunnasta.Ison pään kokoinen punajuuri


Parikiloinen tomaatti.Ihastuin kuitenkin porkkanoihin, joiden muodoissa oli runsautta ja hauskuutta - mitä nyt kukakin niistä mielikuvittelee.

Tapahtumassa oli myös monenlaista lajiesittelyä. Muotojen ja värien runsautta ja kauneutta.

ChilipaprikoitaHerneitä


Härkäpapuja


Kaalien värien ja muotojen runsauttaLatva-artisokkia


Monenlaisia lehtikaaleja


Lehtimangoldeja


Sipuleiden värikirjoa


Punajuurikkaita. Siis muitakin kuin punaisia punajuuria on olemassa!Ja tietenkin tapahtumassa oli ainakin parikymmentä eri omenalajiketta esillä. Oltiinhan Lepaalla!
Tapahtuma jäi mieleen myös Eevan Kasviskaiffareiden esiinmarssina. 100% kasvista olevat postikortit olivat ensimmäistä kertaa myynnissä ja saivat ansaittua mielenkiintoa monilta asiakkailta. Myös muut käsityötuotteemme herättivät kiinnostusta ja kauppakin kävi, vaikka tapahtuman pääroolissa oli jättien kisaaminen lajikumppanien kanssa.
Välissä oli aikaa virkata uusia kukkasia ja kännykkäpusseja tuleviin tapahtumiin. Onneksi kuitenkin on myös päivätyö, josta saa säännöllistä kuukausipalkkaa!Ihanan sateeton päivä sadeviikon päätteeksi, aurinkokin väliin pilkahteli - myös taivaalta, eikä vain Soilen runsaista auringonkukkakoristeista. Viikonlopunviettoa parhaimmillaan!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti