keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Enää ei ripustimet retkota risoina!

Virkattu ripustinkukka

Maanantaina käytiin kirppiksellä. Päivän löytö oli kaksi siistiä vihreää froteista käsipyyhettä. Ei käsipyyhkeistä kyllä pulaa ole, päinvastoin liinavaatekaappi pursuaa niitä.
 

Erityiseksi nämä pyyhkeet teki niiden reunapitsit ja etenkin kukkaripustimet.


Ihanat virkatut kukat. Kunnia hälle, joka näin mainion idean on keksinyt! Ja eurolla molemmat pyyhkeet lähti mukaan.
 

Pyyhkeiden risojen ripustimien korjaaminen tai vaihtaminen on ehkä yksi tylsimmistä hommista. Tai ainakin kuuluu samaan sarjaan kuin puuttuvat nappit, käännettävät housunlahkeet jne. Joku suutarinlapsi syndrooma tässä vaikuttanee.

 

Nyt heti kaapista ulos kaksi pyyhettä, joiden ripustimissa on  ollut korjattavaa jo useamman pesuvälin ajan. Vanhat ripustimet pois ja kukat tilalle.

 

Niin ensin ne piti virkata. Ei paha. Vaikein vaihe oli löytää sopivan väristä puuvillalankaa. Vaikka lankoja on kilo tolkulla tuntuu, että aina puuttuu se just tarpeellisin. Ruskein oranssi oli paras tarjollaolevista.
 

Näin ne tehdään:

1. krs - aloitusrengas
Virkkaa puuvillalangasta 16 ketjusilmukkaa. Kiinnitä piilosilmukalla renkaaksi.


2. krs
Virkkaa 1 ketjusilmukka ja sitten 23 kiinteää silmukkaa ketjusilmukkalenkkiin. Sulje piilosilmukalla.


3. krs
Tee yksi ketjusilmukka ja yksi kiinteä silmukka samaan kohtaan, jossa edellinen piilosilmukka. Sitten tee 5 ketjusilmukkaa (yksi terälehden kaari) ja yksi kiinteäsilmukka kolmanteen edellisen kerroksen silmukkaan. Toista vielä 5 kjs ja 1 ks kunnes kukassa on seitsemän terälehteä. Tee vielä 5 kjs ja kiinnitä kahdeksas terälehti piilosilmukalla kerroksen ensimmäiseen kiinteään silmukkaan.
 

4. krs
Tee 8 kiinteää silmukkaa jokaiseen kahdeksaan ketjusilmukkakaareen. Sulje lopuksi kerros piilosilmukalla.Päättele langat. Kiinnitä kukka keskelle pyyhkeen sivua. Kiinnitys tietenkin oikealle puolelle, jotta kukka näkyy naulakosta riippuessa. Neliön muotoisessa pyyhkeessä ripustinkukan voi kiinnittää pyyhkeen kulmaan.
Minä kiinnitin kukan niin, että kolme terälehteä on pyyhkeen päällä, loput ulkopuolella. Seuraaviin taidan kokeilla 4 + 4 eli puolet terälehdistä pyyhkeen päällä ja puolet ulkopuolella.
 


Sitten vaan kuvaamaan ja fiilistelemään. Ja pyyhkeet käyttöön. Sekä kirppislöydöt että kaapista korjatut.

 
 
Toivottavasti moni muukin innostuu tästä hauskasta ja helposta ideasta! Risat ripustimet historiaan!27.2. ripustinkukkahomma jatkui monivärisin kukin.

10 kommenttia:

 1. Hauska idea! Taidanpa itsekkin kokeilla! ;)

  VastaaPoista
 2. Mahtava idea! Meilläkin on noita rikkinäisiä lenksuja vaikka kuinka eikä oo kyllä aikomustakaan niitä korjata mutta nuo kukat on niin ihania että taidan heti alkaa virkkaamaan!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kehuista! Kiva, kun moni muukin innostuu tästä simppelistä ideasta. Risoille ripustimille kyytiä :-) Hyvät ideat kiertoon!

  VastaaPoista
 4. Hieno idea. Heti tuli mieleen tonen variaatio. Syrämiä eri väreissä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sadelikka, mietin tänään samaa. tein vähän erilaisia kukkia, mutta alkuperäiset edelleen viehättää enemmän. Sydämissä mietin, että miten se asettuu roikkuessa naulasta. Pitäöiskö laittaa vinoon, että paino toisen kaaren kohdalla?

   Poista
  2. Kuvitelmissani näen sydämet vinottain tai ihan normaalisti jolloin tekee ripustuslenkin.

   Poista
  3. Jep, suoraan laitettaessa sydän vaatii ripustuslenkin, muuten menee sydän syrjälleen ;-)

   Poista