sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Päivä ja toinenkin käsityöläisenä

Ajatuksenkulkua keijunmekoista ensilumeen

Eilen oli poutainen ja väliin jopa aurinkoinen päivä monen sateisen päivän jälkeen. Leppoisa lauantai päivä kului raittiissa ulkoilmassa käsityöläisten torilla Lepaalla. Äiti-tytär ajanviettoa parhaimmillaan. Keijunmekot kukkivat edelleet runsaina Lepaan Viinitilan istutuksissa. 

Valmistautuminen ei vaatinut isoja ponnistuksia, kun valmiita tuotteita on kertynyt hyllyihin ja kaappeihin aika tavalla. Lisäksi paikka oli sama kuin Jättivihannesten SM-kisojen yhteydessä liki kuukausi sitten. Meillä oli siis valmis ajatus päässä siitä, miten myytävät laitetaan esille.


Myyjäispöytä ja neulakintaan neulaamista


Myyjiä oli paikalla parisenkymmentä. Asiakkaitakin kaunis ilma houkutti kohtalaisesti paikalle. Mutta enemmänkin olisi voinut olla. Etenkin niitä ostavia asiakkaita. Kauppaa kuitenkin päästiin tekemään. Välillä oli hyvin aikaa vääntää neulakinnasta. Uudet rannekkeet olivat taas työn alla. Monet isoäidinneliötuotteet vaihtoivat omistajaa.


Isoäidinneliötuotteita

Eevan kasviskaiffarit herättivät hilpeyttä monissa. Yksi äiti osti niitä vegaanille tyttärelleen tuliaisiksi myyjäisistä.

Kasviskaiffari -kortit

Tällä kertaa oli mukana myös vähitellen ajankohtaisiksi tulevat koirapaidat ja -liivit.Kovasti ne herättivät hilpeyttä monissa asiakkaissa. Taitaa myös yksi isomman koiran paita tilaukseen. 

Koirapaitoja ja -liivejä myynnissä

Koirapaitoihin liittyen kaivoin vanhoista kuvista esille viime vuoden huippumallikuvaukset. Pablo ja Neilikka olivat malleina samana marraskuun alun päivänä, kun ensilumi satoi maahan. Voi sitä kohtaamisen riemua ja ihmettelyä! Ja ensilumen ihmettelyä! Paitoja ja liivejäkin saatiin soviteltua päälle jonkin verran.

Neilikka ja Pablo 11/2011
Pablo ja Neilikka 11/2011

Neilikka 11/2011

Pablo 11/2011

Neilikka 11/2011

Pablo 11/2011
Tämän vuoden ensilumea odotellessa uudet koirapaidat ovat suunnittelussa. Kokojen ja muotojen valikoimaa pitänee laajentaa. Tai siirtyä enemmän tilauksista tekemiseen.

Nyt kuitenkin odotellaan tämän vuoden ensilunta. Ja onneksi on säännöllisen kuukausipalkan työpaikka ja käsityöläisyys enemmänkin harrastus. Myyjäiset lisäävät elinvoimaa ja hyvinvointia, vaikka myynti jäisi tavoitteesta!


4 kommenttia: