torstai 28. helmikuuta 2013

Kukkabaskeri alpakkalangasta

Afrikankukkia omaan päähän

Afrikankukat jäivät päälle monin tavoin syto-myssyilyn jälkeen. Omaan päähän ei vuosien varrella ole juurikaan tullut myssyjä tai pipoja tehtyä. Ei siksi etteikö olisi aikaa tai viitsisi, vaan kun kaikki päähineet ovat päättäneet näyttää typeriltä minun päässäni. Ehkä MP- ja polkupyöräkypärät näyttävät kutakuinkin samalta kuin muiden päässä. Siksi kuljen (liian) usein ilman hattua, aina kun vaan mahdollista. Kovalla pakkasella on pakko jotain pään suojaksi tietenkin laittaa ja yleensä näyttää pöljältä. Pääkompleksi?


Puuvillainen Afrikankukkabaskeri tuntui päässä mukavalta. Siis se sytomyssyksi suunnittelema mallini, josta tein kaksi puuvillabaskeria ja ohjeet, löytyvät päivityksestä tasan kuukausi sitten: Kuuden tuulen myssyt Afrikankukista, 28.1.2013


Pahanpäivän varaksi  ja väriterapiaksi on tullut joskus ostettua useita eri värejä Dropsin alpakkalankaa. Siinä on niin ihania vahvoja, murrettuja värejä, jotka kaikki käy keskenään yhteen. Niitä olen enemmän silitellyt ja ihaillut kuin käyttänyt. Muutamat rannekkeet olen niistä tehnyt.


Nyt päätin ottaa lähes koko värikirjon käyttöön. Myssy talvilomalle.


Valitsin yhdistaväksi väriksi tumman punavioletin, koska se on lähellä minun huopalapikkaiden väriä. Lapikkaistani olenkin blogannut tammikuussa (Lapikkaita 30 vuoden välein, 25.21.2013). Muuten suosin kukissa väriyhdistelmien runsautta. 


Tosin tietty logiikka kaikissa kukissa ja niiden järjestyksessä on. Se vaan on osa luontoani, että, jos voi järjestellä ja synnyttää jonkin logiikan, sitä käytetään. Ehkä tällä varmistelen tasapainoista lopputulosta? Kukat siis virkaten yksinkertaisesta alpakasta. Sen jälkeen ommellen yhteen. 


 Sitten alareunaan virkattu osuus ja neulottu resori kaksinkertaisella langalla. Ihan samoin kuin syto- myssyksi tehdyissä puuvillaisissa baskereissa. Ihanan kevyt, pehmeä, mukava päässä. Voi laittaa enempi korvalle tai toiselle tai takapainotteisesti. Voisin pitää tätä myös sisällä, jos heittäytyisin hiukkasen boheemimmaksi ;-)


Oikeasti olenkin jo pitänyt baskeria sisällä, useamman kerran jo tällä viikolla. Eikä siitä tullut vielä käyttöön talvilomamyssyä, koska talviloma peruuntui. Tai siirtyi johonkin toiseen ajankohtaan.
 


Onnistuin hankkimaan kunnon kausi-influenssan juuri ennen loman alkua. Loma on siis tallessa, ei tarvinnut kuluttaa kuumeiluun.


Afrikankukkabaskeri päässä olen vieraillut työterveydessä parikin kertaa tällä viikolla. Hyvin se suojasi sängyssä makaamisesta pystyssä sojottavat hiukset. Ei tullut hiki päähän odotustiloissa, sen verran kevyt ja ilmava. Afrikankukat tekivät kaikkensa, että olisin näyttänyt edes vähän freesiltä. Silti yksi vastaan tullut työkaveri sanoi: "Oletpas sinä harmaa." Ja toinen ei ensin edes tuntenut - paitsi kengät: oli jo ehtinyt ajattelemaan, että tuollahan on samanlaiset huopalapikkaat kuin Pirjolla ;-) Vasta tervehdittyäni tunsi;-)Olo alkaa jo helpottamaan. Täytyy olla tosi kipeä, jos ei jaksa koskea lankoihin, puikkoihin tai
koukkuihin. Nyt on ollut kuusi sellaista päivää perätysten :o. Tänään sentään jaksoin ottaa muutaman kuvan baskeri päässä. Pajupalloa varmaan nauratti minun vääntely, kun yritin ottaa kuvaa jossa Afrikankukkabaskeri näkyisi kutakuinkin hyvin, mutta väsynyt naamani ei :-)

Pajupallo Kalevalan päivänä 28.2.2013

Vielä on talvea jäljellä - pajupallollakin on iso lumimyssy päässä edelleen.  Elämä voittaa, kevät tulee, valo lisääntyy ja lomapäivät ovat edessäpäin!

5 kommenttia:

 1. Todella kiva pipo...tykkään :) Tuollaisen voisi vaikka itselleen tehdä ensi talveksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos möhönasu :-) siitä vaan sitten virkkaamaan!

   Poista
 2. Tämä se vasta ihana onkin! :) Väritkin kauniit. Kunhan minä selätän tuon Afrikan kukkien ohjeen, niin voinpa yrittää tällaista ihan itselle. Nyt on vain muutamia muita juttuja suunnitelmissa ja ne menevät tämän edelle. Mutta haaveitahan pitää olla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Matleena!
   Haaveita ja suunnitelmia pitää olla aina. Pääsee valitsemaan tekemiset päivän fiiliksen mukaan ;-) Olen kyllä tähän myssyyni tosi tyytyväinen. Enpä olisi uskonut syto-myssyilyyn lähtiessäni, että se tuottaa lopulta itsellenikin myssyn, jota en malttaisi päästä ottaa <3

   Poista
  2. Niinpä Pirjo, ei sitä tiedä, mihin mikäkin tie johtaa. En minäkään arvannut puoliakaan siitä, mihin sytomyssyily on minut johdattanut. Ja mitä lie vielä tulossa. Mutta onnellinen olen, että tälle tielle lähdin aikoinaan. :)

   Poista