sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Energiakopalla järjestystä

Räsykoppa päivän lehdille

Meni hermo pitkin keittiönpöytää lojuviin viikon lehtiin ja muihin posteihin. Tällainen meno ei voi jatkua. Postille tarvitaan paikka, välivarasto ennen kierrätyskoppaan siirtämistä.


Ikeasta ostettu ns. matto (n. 60 x 110 cm) päätyi nyt kangaskorin materiaaliksi. Ns. matto sen vuoksi, että olen ostanut aikanaan pöytäliinaksi pihalle.
 

Vähän mittailua paikallislehdellä. Ihan nappimitta, ei tarvitse leikata ylimääräistä pois. Juuri sopiva pituus korin ympärykseksi.


Piti ommella koneella, mutta tuntui sen verran paksulta, etten edes kokeillut kotikoneella.Maton hapsuista solmin päät yhteen. Napakat merimiessolmut. Jätin hapsujen päät jäljelle. Jäivät lopulta piiloon.

Sitten pohja kiinni kerratulla sisallangalla ommellen. Verhoilijan käyräpäinen neula on erinomainen kaikkeen tällaiseen paksuun ompeluun. Ei tarvitse sormilla niin vääntää ja kääntää.Solmitut päät asetin keskelle sivua. On siinä koristeena, ihan kuin korsetin reuna.
 

Pohjaan kopan muoto kolmioilla ja ne samalla langalla ommellen kiinni. Väliin vähän sovittamista, että lehdet varmasti mahtuu.


Tyhjänä näyttää sisältä tältä. Ei ihan millintarkkaan hommaa.

 
Olin varannut esille monenlaista koristelumateriaalia.
 

Lopulta käytin vain niinestä virkatun isoäidinneliön. Se sai paikkansa toiselta pitkältä sivulta. Toista  puolta koristaa se solmurivistö.

 

Kopan reunan käänsin kokonaan kaksinkerroin. Käytössä laitaa voi helposti korottaa, sillä se ei ole mistään kiinni.

 
Kuitenkin tuo kokonaan kaksinkertainen saattaa olla paras, sillä se tukevoittaa koko reunaa alhaalta ylös.


Nyt jää nähtäväksi, kuinka lehdet ja postit koriin hyppivät tai kori vetää niitä puoleensa. Koulutus on kyllä jo pidetty.


Seuraavat pari koppaa teen räsymatosta, joka ei pääse enää lattialle. Miksikö? Koska on niin liukas ja menee helposti kasaan. Halkaisen sen keskeltä ja saan siitä ainakin kaksi koppaa langoille. Koristeista suurin osa jäi yli.


Oranssi väri antaa energiaa, iloa, luovuutta ja itseluottamusta!

KuntoPlus 2/2007

Kopallinen oranssia energiaa, iloa, luovuutta ja itseluottamusta itsekullekin maaliskuun arkeen!

8 kommenttia:

 1. Ihanan pirteä koppa! Vuosia sitten olen ollut värikurssilla, jossa oranssin kerrottiin vaikuttavan hormonitoimintaan ja ruokahaluun. Ja nimenomaan ruokahalua lisäävästi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä uskon värien vaikutukseen 150%, mutta ruokahaluvaikutusta ei kyllä ole huomannut. Pitääpä tarkkailla syömistä oransseissa vaatteissa ;-)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos ja niin olet sinäkin, kun jaksat aina olla aktiivinen kommentoija <3

   Poista
 3. Luulisi ilolla vievän lehdet tuohon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähes viikon kokemuksella voin sanoa, että hyvin hyppii lehdet koppaan ;-)

   Poista
 4. Kiitoksia taas inspiraatioista. :) Olen nimittäin miettinyt samaa ongelmaa (tosin meillä ne lehdet on Aku Ankkoja ;D) ja keksin ratkaisun kattellessani tätä postausta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa sadelikka, että ideasta oli sinulle iloa ja toivottavasti ankat saivat jo oman suojan!

   Poista