perjantai 26. joulukuuta 2014

Syksyn viimeinen kässäilta

 

Taas virkattiin yhdessä

Vaikka joulut on tältä vuodelta miltei juhlittu, palaan vielä joulun valmisteluihin. Syksyn viimeinen Yhteisöllinen käsityöilta Ravintola Turengin asemalla oli torstaina 11.12. Pääasiassa virkattiin lumihiutaleita. Aloitettiin ensin samalla mallilla ja sen jälkeen osa jatkoi muilla jaossa olleilla. Mallit ja ideat olivat Caitlin Sainion kirjasta 100 virkattua lumihiutaletta.


Tusina eri-ikäisiä naisia oli koolla. Into oli taas jälleen korkealla ja kiire oman työn aloittamiseen oli kova. Kuten aina. On se vaan niin mukavaa ohjata näin innokkaita oppijoita.

 

Vasenkätistä virkkausta oli mukavaa katsella, kun se sujui hienosti. Samalla opin monta asiaa, joita vasuri joutuu virkatessaan miettimään ihan eri järjestyksessä kuin oikeakätinen. Kun ohjeet ovat oikeakätisille ja pelkkä suunnaan muuttaminen ei riitä ohjeita tulkitsemaan, niin kyllä nostan hattua, kun virkkaus on silti opittu sujuvaksi taidoksi.
 

Lumihiutaleita syntyi puuvillalangasta, villalangasta, virkkuulangasta, paperinarusta, kultalangasta, pörrölangasta, matonkuteesta... Oli taas niin touhukasta ja kun olin yksin ohjaajana (kumppani vatsataudissa), niin valokuvien ottaminen työskentelystä ja tuotoksista jäi kovin vähäiseksi. Muutama hiutale tuli sentään ikuistettua. Olin tehnyt malliksi samasta mallista lumihiutaleen neljällä eri langalla: luonnonvärinen pellavalanka, beessi merseroitu puuvillalanka,valkoinen Seitsemän veljestä -sukkalanka ja sininen matonkude. Isoimman ja pienimmän kokoero on melkoinen. Matonkuteinen päätyi joulupöytään pannunaluseksi, villainen kuusen latvatähdeksi.


Oli mahdollista tehdä myös joulupallojumppereita, mutta ei niihin sitten oikein jäänyt aikaa eikä energiaa. Yksi joulunpunainen joulupallojumpperi sentään syntyi, hyvä niin. Siksi postasinkin kässäillan jälkeen joulupallojumpperiohjeen.


 
Virkkaukseen lisäksi oli mahdollista tehdä paperisydämiä. Malli oli uusimmasta Ihana -lehdestä. Helppo ja niin kaunis. Värivalinnoilla sopii yhtä hyvin jouluun kuin muuhunkin vuodenaikaan.


Ja illan loppupuolella paikalla kävi aseman kokouskoira Onni. Olin ommellut Onnille joulupukkipukua sunnuntain 14.12. Joulupukit Turengin Asemalla -tapahtumaan. Sovitettiin ja bongasin fiksattavat kohdat. Vähän Onni luimuillen katseli minua pukinpuku päällä, toivottavasti ystävyytemme kuitenkin jatkuu edelleen.Aseman pukkitapahtuma onnistui hyvin. Päivän kunniaksi saatiin Turenkiin myös vähän lunta. Seuraavana päivänä Onni joulupukin muorin sylissä ja muutama joulupukki olivat paikallisen päivälehden eli Hämeen Sanomien etusivulla. Onni viihtyi uudessa virkapuvussa hyvin. Nyt tosin se joulusesonki on jo tältä vuodelta takana, mutta tapahtuma tulee taas ensi joulukuussa.


Kässäillan osallistujien kanssa sovittiin, että tammikuussa punotaan sanomalehdistä ja muusta paperista ja myös kusudama kukkien tekemistä ohjatusti toivottiin. Näillä siis käynnistyy kevään 2015 kässäillat. Mikä päivä, se lukitaan alkuvuodesta, kun aseman väki palaa ansaitulta lomalta töihin. Samoin kuin kevään muut ajankohdat ja sisällöt.

Sanomalehdestä punotun korin punontaohje löytyy blogistani:  
Samoin kusudama-kukkien ohje:
http://punos-sidos-silmukka.blogspot.fi/2013/07/kusudama-kukka-vahvistaa-saannot.html

Voit siis tehdä noiden ohjeiden avulla itseksesi, jos et pääse Aseman kässäiltaan tammikuussa tai et muuten malta odottaa näiden taitojen opettelua ohjatusti.

Kivaa yhdessätekemistä ja -oppimista sekä yhdessäoloa on siis tiedossa edelleen ensi vuonna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti